• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
فکرشو بکنید ۱ سات تمام کومولونیمبوس پشت سر کومولونیمبوس رعدو برق و بارون اقیانوس هندی!
q2c3k6cxg1we1d2ueha.jpg

من میدونم چه حالی داره یکی دو بار اهواز که بودیم برای 2-3 روز وضعیت آب و هوایی همینطور بود! اونقدر رعد و برق میزد که حد نداشت.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

arashz

مدیر بخش هواشناسی
فرودگاه مشهد نرمالش 255 میلیمتره.

اصفهان 120 میلیمتر هست پس مسبسنید چنین بارشهایی برای اصفهان کم سابقه هستند ضمنا من سه روز بعد از بارش قبلی اصفهان اونجا بودم و سرمای شدیدی که اومده بود رو حس کردم واقعا استخوان سوز بود! وقتی شهر 15 درجه زیر صفر باشه دیگه خودتون حساب کار بو بکنید!

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام دوستان

اول از همه بگم تا زمانیکه در بین ما ایرانی ها این تنگ نظری ها وجود داشته باشه نه تنها هیچ پیشرفتی نمیکنیم بلکه خدا هم مارو از نعمتهای بی دریغش محروم میکنه و میشه همین چیزی که داریم می بینیم!

دعای بارون و این حرفها هم هیچ سود و فایده ای نداره !

متاسفم واقعا بعضی از نظرات رو که می خونم.

اما بریم سر یک مطلب جالب:

امروز رفتم یک پدیده جوی زیبا رو رصد کرد و تصاویری در این خصوص تهیه کردم که به امید خدا پس از ویرایش و کم کردن حجم این تصاویر رو با شما دوستان خوبم به اشتراک خواهم گذاشت.
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
بر خلاف نظر بعضی از دوستان

مدل ukmet اپدیت ظهرش واسه منطقه ما تفاوت چندانی با اپدیتهای قیلی نداشته وبهتر هم شده.

من به شدت به این مدل اعتقاد دارم و خوب جواب داده:

14012706_2_1906.gif
 
آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب امروز برای صرف نهار تصمیم گرفتیم که به ارغوان دره در پای دامنه های شمالی بینالود بریم و علیرغم اینکه بارش باران لایت هم در جریان بود ولی خوب بسیار لذت بخش بود:

pjp26i2cymg82ab42xrm.jpg


در انتهای مسیره دره ارغوان یک چشم ابی هست که دقیقا در همین نقطه ای که تصویرش رو میذارم به دل زمین فرو میره و چند کیلومتر پایین تر دوباره از زمین می جوشه و در ادامه مسیر به رودخانه کلاته اهن می پیونده. . اما نکته جالب این چشم وضعیت امروزش بود که در نقطه انتهایی کاملا یخ زدگی زیبایی داشت:

rpra0ssw9lm44fry2rpb.jpg
 

سیبری

کاربر ويژه
سوال دیگه من اینه که الان آیا دشتهای هرمزگان وطبیعت این استان و جزایر با توجه به بارشهای بسیار مطلوب و موثر ( که فقط در این دو ماه برخی مناطق از 200 میل فراتر رفته) که در چندین نوبت از آذرماه تا الان رخ داده و با عنایت به وضعیت بسیار دمایی مناسب این استان جهت رشد گیاهان و بالخره با توجه به رطوبت دائمی موجود در هوا و مه صبحگاهی که تاثیرش در رشد گیاهان غیر قابل انکاره تصور من الان اینه که دشتهای شمال و شرق بندر عباس الان بسیار سرسبز و گلهای خودرو هم در اون بوفور یافت میشن آیا این تصور من درسته ؟
 

سیبری

کاربر ويژه
[h=3] این رویه در سازمان باید عوض بشه که تو اخطاریه ها یه نسخه کلی برای چند استان میپیچه بدون ذکر اسم مکانها وشهرها

دیروز گفتم سازمان باید برای مناطقی مثل بندر عباس و قشم اخطاریه ویژه صادر کنه
الان هم میگم بارش در محدوده بندر عباس و حوزه آبریز رودخانه میناب رودان و منطقه بشاگرد فوق سنگین بوده
و امشب هم بارش در محدوده آبریز رودخانه سرباز سیستان و بلوچستانو شهرهای خاش ، خود شهر زاهدان ( زاهدان حتی اگه 10 میل هم براش پیش بینی بشه باید براش اخطاریه ویژه داد چون این شهر به طور وحشتناکی در سالهای اخیر رشد کرده و به طور مضحکی فاقد هر گونه زیر ساختهای اولیه برای مقابله با بحرانهاست) راسک و جکی گور
 

سیبری

کاربر ويژه
اخطاریه ها باید طبقه بندی شده به لحاظ شدت ،دقیق به لحاظ زمانی و مکانی و کاربردی به لحاظ اجرایی باشند
 

Hamid reza65

New member
سلام به همه دوستان گرامي،من حميد و عضو جديد اين انجمن،اميدوارم بتونم از آگاهي شما استفاده كنم،متاسفانه من آگاهي زيادي راجع به هواشناسي ندارم ولي علاقه مند هستم
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوستان تصاویر حاضر شدند.

خدا رو شکر امروز رشته کوههای بینالود بر طبق مشاهدات من خصوصا در دامنه های شرق-شمالی با بارش نسبتا مطلوبی به شکل برف مواجه بودند که من از این بابت خیلی خوشحالم.

این پدیده در واقع همون چیزی هست که هم در امریکا رخ میده و هم در رشته کوههای زاگرس در اینروزها و هم بعضا در رشته کوههای البرز!!!

یعنی اینکه دوستان گاهی وقتا میگن یک توده ابر انبوه داره میاد سمت مشهد : آیا این ابر برای مشهد بارشی در پی خواهد داشت؟

تا زمانیکه تموم شرایط درسطح زمین برای جایی مثل دشت مشهد فراهم نباشه جواب منفی هست ولی این شرایط در ارتفاعات و رشته کوههای بلندی مثل بینالود کاملا متفاوت هست.

یعنی زمانیکه رطوبت در تراز 700 میلی بار به این رشته کوهها میرسه ولو اینکه شرایط در سطح زمین فراهم نباشه و رطوبتی وجود نداشته باشه ، این رطوبت تراز 700 به دلیل شکل توپوگرافی و چین خوردگی زمین چاره ای جز صعود نداره و به دلیلی سرد بودن این ارتفاعات به شکل برف شروع به باریدن خواهد کرد:

u78fh5bkrhlcrd7puhjv.jpg



و چقدر خوب استاد بهروز عزیز این موضوع رو به خوبی و برای اولین بار برای ما توضیح داد که در این صورت با کم شدن ارتفاع و فاصله گرفتن از رشته کوه ، شهر پیرامون در سایه بارشی این سامانه ها قرار میگیره:

2i9az7nw6fo9ix02isq.jpg




ببینید این سامانه جنوبی از ارتفاع 1700 متر به بالا دقیقا در همین جایی که من ایستاده بودم ، فعال بود و بارش برف آغاز شده بود و هرچه رنج ارتفاع بیشتر میشه بر شدت بارش هم افزوده میشه:

rpn4gb8lhitzqsumfn4.jpg


h9sh0lalu2cffxll6kd.jpg


76b3l9rrn4l1yhdfzzz4.jpg


و خوب هر چه از کوهها دورتر میشیم بارشها به تدریج قطع و از تراکم ابرها کاسته میشه:

gbsuhk372xq5xtx0fih4.jpg


c5hiq2b4irqy4r9kzfl.jpg


و در این تصویر که به سمت مشهد گرفتم به خوبی می بینید که ابرها با فاصله گرفتن از کوهها پراکنده و بی خاصیت میشن:

37hm9cvxpgw2nd659gkg.jpg



خیلی خوشحالم که خدا این سعادت رو نصیب من کرد تا این تجربه و مشاهده شخصی رو با شما دوستان عزیزم به اشتراک بذارم.

اینو در نظر داشته باشید که هواشناسی فقط پای سیستم نشستن و نقشه چک کردن و از این سایت به اون سایت پریدن و در انتها ایه یاس خوندن نیست.

خیلی وقتا آدم خیلی چیزا رو باید از نزدیک تجربه و لمس کنه تا به قدرت و عظمت خدای بی همتا پی ببره.

من اینطوری خدا رو شکر میکنم و در انتها میگم :

الله اکبر

15774_4bd71bcc-0298-4bce-98ea-b7a024c50fb5.jpg
 

Dr.ben

کاربر ويژه
عالی‌ بود دکتر بهزاد،واقعا که منصب استادی برازندتون هست. خوب برای عملی‌ شدن این کار چیزی که به ذهن من می‌رسه اینه:
قسمت ساده کار ثبت تغییرات شاخص‌ها بر اساس روزانه ماهانه سالانه و یا دو سالانه بودن اونها هست.البته چون در مورد خیلی‌ از این داده‌ها ارشیو آماری موجود هست دست رسی‌ بهشون خیلی‌ راحت تر از قسمت دوم کار هست.متغیر دوم رو اگه بارش یا تغییرات (departure) از نرمال در نظر بگیریم یک مقدار ارشیو ضعیفتر و ناقص تری موجود هست که باید هم به صورت گذشته نگر و هم آینده نگر بهش نگاه بشه یعنی‌ هم آمار‌های قبلی‌ از منابع داخلی و خارجی‌ در آورده بشه و هم تغییرات از نرمال که به صورت هفتگی هم توسط GFS و هم ماهانه CFS منتشر میشه و آمار‌های روزانه مراکز هواشناسی استفاده کرد.

خواهش می کنم جناب دکتر بهروز عزیز. من سعی میکنم مطالب رو به شکل ساده واسه استفاده و آشنایی دوستان عزیز طی چند مرحله ارائه کنم. الیته من روش های ساده ی آماری رو میگم و به احتمال زیاد در مدل ها از روش های بسیار پیچیده تری استفاده میشه. ولی برای آشنایی با شیوه عمل این روش های پیچیده تر باید کار رو از همین مفاهیم و روش های ساده شروع کنیم. در هر حال این ها مفاهیم و رابطه های پایه ای آمار هستند. در مورد شیوه جمع آوری آمار هم با شما موافقم. امیدوارم سایر دوستان هم در این مورد کمک کنند و نظراتشون رو ارائه کنن.



سلام بهزاد جان فوق العاده بود.

واقعا خسته نباشید. میشه لطف کنید یک تاپیک جدید با هر اسمی که خودتون صلاح میدونید در صفحه اول انجمن هواشناسی باز کنید تا من بگم آرش عزیز این تاپیک رو بسیار مهم و ستاره دار کنه و این بحث بسیار ارزشمند رو در اونجا هم ادامه بدیم که در لا به لای صفحات گم نشه.

خیلی از محبت بیکران شما استاد عزیز سپاسگذارم که بدون هیچ چشم داشتی در آموزش علمی و صحیح ما در این انجمن گام برمیدارید.
دست مریزاد

Sent from my SM-N900 using Tapatalk


ممنون جناب امیر محسن عزیز. ایده ی خوبیه. فقط من با شیوه ایجاد تاپیک جدید آشنا نسیتم اگه زحمت این مورد رو شما و جناب آرش عزیز بکشین خیلی ممنون میشم. فکر می کنم بحث مفید و کار آماری خوبی شکل بگیره. تشکر فراوان.


خیلی ممنون دکتر بهزاد. اگه بشه تایع های دیگه آماری رو معرفی کنین خیلی خوب میشه:گل::خجالت2:



خواهش میکنم جناب آرش عزیز. قصدم همین هست که به تدریج در مورد سایر مفاهیم و توابع آماری پر کاربرد هم اطالاعاتی در حد توانم ارائه کنم. :گل:
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با توجه به نقشه ها شنبه هفته بعد مشهد برف خوبی میاد .

آبتین جان

انشاء الله تهران هم بزودی موتورش روشن میشه و از صمیم قلب آرزو میکنم یک رکورد حسابی تو برف و سرما مثل سالهای قبل بزنید و من با دیدن عکسهای زیبایی که خواهید گذشت به لذت کامل برسم:گل:
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا