• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rahsazan

کاربر ويژه
Mashhad, Iran[h=4]Current weather observation
The report was made 4 minutes ago, at 21:00 UTC
Wind 06 kt from north/northeast
Temperature 5°C
Humidity 60%
Pressure 1021 hPa
Visibility 7000 m
Scattered clouds at a height of 2500ft
Overcast at a height of 8000 ft
light rain
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب رفتم ایستگاه وب سایت هوای مشهد رو روشن کردم ببینم وضعیت چطوریه !

ولی با توجه به اینکه تا رسیدن به دمای واقعی زمان میبره باید صبر کنم.

فقط یک چیزی خیلی بارز بود و او اینکه از آخرین باری که اندازه گیری کردم فشار امروز رو تا الان حدود 3 میلی بار افزایش فشار سطح دریا رخ داده و جالبه باز هم فشار در حال افزایش هست.
این اولین باری هست که دارم با این نرم افزار افزایش محسوس فشار سطح دریا رو مشاهده میکنم!!!!!!!!

واقعا خیلی جالبه!!!!!!!!!!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین تصویر ماهواره ای همین لحظه:

6u7a5e80xx28k1wkg8gd.jpg


v79sjoiby8342qsx1j0q.jpg
 

DR WHO

کاربر ويژه
image.jpg اميرمحس جان در تحليل و بررسى بوران ١٣٥٠ اشاره كردند به دليل شباهت الگوهاى امسال با الگوهاى سال ١٣٥٠ احتمال تكرار سرما و بوران زمستان ١٣٥٠ در زمستان ١٣٩٢ مى رود به راستى كه به اين دورانديشى بايد احسنت گفت .​
 

DR WHO

کاربر ويژه
چرخندها و واچرخندهاي سطح زمين در مناطق عرض هاي مياني عمدتا ناشي از امواج کژفشار سطوح مياني و زبرين اند. براي بررسي سازوکارهاي تشکيل و تقويت اين سامانه هاي جوي، شناسايي امواج کژفشار و مطالعه جنبه هاي ديناميکي آن ها ضروري است.
در اين مقاله که بخش اول از مقاله 2 شماره اي است، با استفاده از داده هاي پيش يابي مديريت بين المللي اقيانوسي و جوي (NOAA) که از سازمان هواشناسي کشور به دست آمد، مطالعه همديدي و ديناميکي براي شناسايي و تحويل بسته هاي موج کژفشار در ماه فوريه 2003 صورت گرفته است. در شناسايي بسته هاي موج، دو روش نمودارهاي هافمولر و وامدوله سازي مختلط به کار رفته است. بسته هاي موج موجود در وردسپهر زبرين در نمودارهاي هافمولر نشان مي دهد که اين بسته هاي موج با سرعت گروهي بزرگ تر از تندي فاز انتشار مي يابند. اين ويژگي بسته هاي موج نشانه اي از تکوين جريان سوي امواج است.
نتايج نشان مي دهد که وجود دو بلاکينگ در شرق اقيانوس هاي آرام و اطلس در دهه اول ماه فوريه، مانع حضور بسته هاي موج هاي کژفشار و فعاليت هاي سطح زمين مرتبط با آن ها شده است.
مقايسه بسته هاي موج مربوط به دو روش شناسايي متفاوت نشان مي دهد که ويژگي بسته موجي که از تاريخ دهم تا پانزدهم فوريه در نتايج روش وامدوله سازي مختلط مشاهده مي شود با ويژگي هاي بسته موج شناسايي شده در نمودار هافمولر همخواني نزديکي دارد. نتايج رديابي بسته هاي موج با روش وامدوله سازي مختلط نشانگر تقويت بسته موج ها روي غرب و تضعيف آنها بر روي شرق اقيانوس هاي آرام و اطلس است که اين امر با تحليل ديناميکي از ديدگاه انرژي در بخش دوم مورد بررسي دقيق قرار مي گيرد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب وضعیت غرب مشهد با ایستگاه هواشناسی من اینطوریه. فقط ما اینجا بارش نداریم

pa9u9eda.jpg


u8y8y9em.jpg


Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش جان

خواهش میکنم برای روشن شدن این موضوع باید بریم آنومالی دمای سطح زمین در ماه نوامبر سال 1971 رو که دقیقا قبل از وقوع طوفان برف در زمستان مذکور هست رو بررسی کنیم.


خوب این نقشه نوامبر سال 1971 که شباهت بینظیری به آنومالی دمای هوا در ماه نوامبر 2013 یعنی امسال داره و خوب ماه دسامبر هم 2013 هم خیلی پر اهمیت بنظر میرسه که باید صبر کنیم تا نقشه این ماه آماده و منتشر بشه:


bj24wmzcym8rqai7sbmc.jpg



من واقعا با دیدن این نقشه ها شگفت زده میشه و احتمال میدم که این رخداد بوقوع بپیونده!!!!!!!!!!!!!



مشاهده پیوست 48776 اميرمحس جان در تحليل و بررسى بوران ١٣٥٠ اشاره كردند به دليل شباهت الگوهاى امسال با الگوهاى سال ١٣٥٠ احتمال تكرار سرما و بوران زمستان ١٣٥٠ در زمستان ١٣٩٢ مى رود به راستى كه به اين دورانديشى بايد احسنت گفت .​
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
من نقشه آنومالی دسامبر 1971 رو خودم قبلا دیدم و باید بگم با وضعیت رخداد امسال در ماه دسامبر تا اینجای کار به شکل بینظیری شباهت داره!!!!!!!
 

DR WHO

کاربر ويژه
بر اساس تحلیل ارائه شده توسط انجمن ژئوفیزیک آمریکا شکل گیری و تقویت سیستم جوی مانع (Blocking) موجب پدیده های سیل پاکستان و گرمای شدید روسیه در دو ماه اخیر بوده است. این سیستم وقتی ایجاد می شود که در منطقه وسیعی یک سامانه پرفشار ایجاد شده و مانعی بر سر راه جریان های عادی مداری (غرب به شرق) گردد. در اینصورت الگوی غالب جریان های هوا در لایه های جوی نصف النهاری (شمالی و جنوبی) شده و جریان های گرم جنوبی در غرب سیستم مانع و جریان های سرد در شرق این سیستم محبوس می گردد (شکل2).

در اینحالت به مدت چند روز هوای گرم جنوبی (در پدیده گرمای شدید روسیه) و در صورت وجود منبع رطوبتی، هوای گرم و مرطوب حاره ای (بارندگی های سنگین پاکستان) به مدت چند روز بر روی منطقه تحت اثر سیستم مانع تزریق می شود که می تواند موجب افزایش دما و یا بارش های سنگین مداوم بر روی منطقه گردد. پدیده مانع معمولا در فصل زمستان ایجاد می شود ولی این پدیده امسال در فصل تابستان به مدت 34 روز بر روی اروپا تداوم داشت. معمولا در این موقع از سال یک جریان سریع و کم ضخامت از هوا به نام رودباد در لایه های فوقانی جو از غرب به شرق حرکت می کند. اما امسال این رود باد به دو شاخه شکسته شد: شاخه شمالی آن یک انحراف به سمت قطب شمال داشت که موجب افزایش دمای قطب در این ماه گردید(شکل 3). این جریان سپس به سمت جنوب و بر روی نواحی مرکزی روسیه و قزاقستان چرخید که موجب شده هوای سرد قطبی بر روی این مناطق گسترش یابد.

شاخه دیگر این رود باد به سمت جنوب و بر روی دریای مدیترانه حرکت کرد. این دو شاخه بر روی نواحی شمالی پاکستان به هم ملحق شدند. بنظر می رسد این پدیده موجب تقویت بارش های پاکستان شده است زیرا شدیدترین فاز سیستم مانع (اواخر جولای) با شدیدترین دوره سیل پاکستان همزمان شده است. تجربیات قبلی هم نشان می دهد که پدیده مانع موجب گرمای شدید اروپا در سال 2003 گردید که در آن هزاران نفر کشته شدند. هر چند پاسخ گرمایش زمین به شکل گیری پدیده مانع کاملا شناخته شده نیست اما مطالعات نشان می دهند که در اثر پدیده تغییر اقلیم جریان های مداری به تدریج تضعیف شده و جریان های نصف النهاری اجازه رشد و توسعه می یابند. پیامد این پدیده می تواند وقوع امواج گرمایی و سرمایی شدید و بارش های سنگین و سیل آسا باشد.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آخرین وضعیت فرودگاه مشهد در همین لحظه و غرب مشهد حتی یک قطره بارون هم نمیاد

vede6azu.jpg


شب دوستان عزیز خوش

Sent from my SM-N900 using Tapatalk
 

DR WHO

کاربر ويژه
بررسي ها نشان مي دهد، در مواردي كه پرفشارهاي قوي روي سيبري و آزورز داراي محور غرب به شرق بوده اند و به عرض هاي پايين گسترش داشته اند، سامانه هاي كم فشاري به اجبار از عرض هاي پايين و از روي ايران عبور كرد ه اند اما در مواردي كه پرفشار روي آزورز زبانه اي روي شرق اروپا داشته است كم فشار مديترانه اي به دو هسته تقسيم شده است كه يكي از روي تركيه و عراق به غرب ايران نزديك و ديگري به روي شمال افريقا كشيده شده است و با عبور از روي سودان و درياي سرخ از سمت عربستان به منطقه ايران وارد شده و به مسير خود ادامه داده است. در مواردي كه اين دو روي ايران به هم ملحق شده اند و روزهاي متوالي در ايران توقف داشتند، بارش هاي سيل آسا در ايران و به خصوص در مناطق غرب، جنوب غربي و جنوب ايران رخ داده است اما، در مواردي كه دو پرفشار قوي از هم فاصله داشته اند. كم فشار مديترانه اي از بين آنها به سمت عرض هاي بالا حركت كرده است و در اين حالت بارش هاي خوبي در نيمه غربي ايران رخ داده است. در مواقعي كه پرفشار قوي سيبري داراي زبانه اي روي عرض هاي پايين و به خصوص روي ايران بوده است. كم فشار وارد ايران نشده و سامانة بندالي، فقط گرما و خشكسالي براي ايران به ارمغان آورده است.


بررسي ها نشان مي دهد كه چرخندهايي كه در مسير شرق در حال حركت اند با شكل گيري بندال به سمت شمال يا جنوب مسير اصلي خود تغيير جهت مي دهند و در نتيجه براي نواحي كه در مسير اصلي حركت چرخند قرار دارند، به علت كاهش يافتن بارش برف در مناطق كوهستاني در طي وقوع پديده بندال، در فصل هاي بهار و تابستان بعدي خشكسالي هاي شديدي و براي نواحي ناوه ها و نيز به واسطه ريزش هواي سرد قطبي به آن ناحيه، زمستان هاي بي نهايت سرد به ارمغان آورده اند.
 

DR WHO

کاربر ويژه
Are you ready for bone-chilling cold this winter? The Old Farmer’s Almanac and other weather forecasters that rely on solar activity as a factor in their weather forecasts are projecting that this upcoming winter will be bitterly cold. Solar activity is at a 100-year low, and even though we were supposed to be in the midst of a solar maximum this year, our sun has been eerily quiet. So precisely what in the world is going on?


There have been other periods throughout history when solar activity has been extraordinarily quiet, and those times have corresponded with periods of extreme cold. For example, the “Maunder Minimum” which stretched from 1645 to 1715 corresponded with the most bitterly cold period that the earth experienced in the last 1000 years. So could we be heading toward another “mini-ice age”? That is a question that some scientists are now beginning to ask.


Clearly, something unusual is happening with our sun. The following is from a Universe Today article that was posted back in July…
Our nearest star has exhibited some schizophrenic behavior thus far for 2013.
By all rights, we should be in the throes of a solar maximum, an 11-year peak where the Sun is at its most active and dappled with sunspots.


Solar Activity Is At A 100 Year Low: Are You Prepared For A Bitterly Cold Winter?

 

DR WHO

کاربر ويژه
​جريانات جوي پرفشار زمستانه که بر جغرافياي کشور و استان اصفهان تاثير مي گذارند به چند دسته تقسيم مي شوند:​


1) توده هاي هواي مرکز پرفشار سيبري


مرکز پرفشار سيبري که ابتدا بر روي سرزمين هاي پوشيده از برف و يخ سيبري شکل مي گيرد با شروع ماههاي سرد سال مبادرت به صدور توده هاي هواي سرد به طرف عرض هاي پايين تر و کشور ايران مي نمايد. توده هاي برآمده از مرکز پرفشار سيبري با ويژگي هاي يک توده هواي سرد و سنگين در فصل هاي سرد سال از جنوب روسيه به طرف پايين کشيده شده و از نواحي شمال شرقي ايران از استان خراسان وارد ايران مي شوند و بخش هاي وسيعي از کشور و منطقه اصفهان را تحت تاثير خود قرار مي دهند. اين سيستم در اکثر ارتفاعات تحت نفوذ خود در ايران، ريزش هاي برف را موجب مي گردد و دوره فعاليت آن از اوايل فصل پاييز تا اوايل فصل بهار است. معيار زمستان هاي سرد و گرم ايران به ميزان وسيعي به نحوه فعاليت مرکز پرفشار سيبري بستگي دارد. صدور امواج سرمايي و ريزش هاي سنگين برف از ويژگي هاي توده هاي هواي برآمده از مرکز پرفشار سيبري است و دامنه تاثيرات آن در برخي از زمستان ها تا جنوبي ترين استان هاي کشور از خوزستان تا سيستان و بلوچستان گسترش مي يابد و سرماهاي استثنايي اين مناطق را بوجود مي آورد.


توده هاي هواي سيبريايي در مسير عبور خود از روي درياي خزر به علت گرمي نسبي آب هاي خزر نسبت به توده هاي هواي سرد سيبري از اين منبع رطوبتي تغذيه شده و بارندگي هاي وسيع پاييزه غرب مازندران و استان گيلان را بوجود مي آورند. هر چه مقدار فشار مرکز پرفشار سيبري بيشتر باشد، شيب فشار نيز افزايش داشته و شدت سرما بيشتر مي شود. تقارن ورود توده هاي هواي سرد از مرکز پرفشار سيبري با توده هاي هواي گرم و مرطوب از مرکز کم فشار مديترانه به جغرافياي ايران و استان اصفهان، موجب بارندگي وسيع با شکل غالب ريزش برف به ويژه در ارتفاعات کشور مي گردد.


2 ) توده هاي هواي قطبي


توده هاي هواي کلاهک قطبي از روي شمالي ترين بخش هاي قطب شمال برخاسته و در ماههاي سرد سال در طي مسير خود از روي اروپا وارد کشور شده و در آذربايجان و منطقه خلخال برودت هاي نادري را پديد مي آورند. ريزش هاي جوي حاصل از تهاجم و فعاليت اين جريان جوي از مرکز پرفشار قطب، عمدتاً به صورت برف خشک همراه با وزش بادهاي سرد و سوز سرما مي باشد.


در برخي از زمستان ها که فعاليت اين مرکز پرفشار داراي شدت است، سرماي حاصل از امواج منتشره آن در بخش هايي از کشور و از جمله در استان اصفهان در قالب بروز سرماهاي شديد و وزش بادهاي بسيار سرد نمايان مي گردد.


3 ) توده هاي هواي آزور


توده هاي هواي پرفشار آزور بر روي جزاير آزور شکل گرفته و در مسير حرکت خود پس از ورود به کشور و عبور از درياي خزر و کسب رطوبت از آن و صعود بر دامنه هاي شمالي البرز در امتداد دره فيروز کوه مبادرت به ريزش مي نمايد.


در برخي از مواقع که فعاليت توده هاي هواي سيستم هاي هواشناسي برآمده از مرکز پرفشار آزور از گسترش قابل توجهي برخوردار باشد بر استان اصفهان نيز موثر واقع شده و بارندگي هايي را در اين استان به وجود مي آورد.


4 ) توده هاي هواي کانادايي


در فصل هاي سرد سال گاهي سيستم هاي پرفشار کانادايي در مسير حرکت خود از کانادا به اروپا و شرق، زبانه اي بر روي جنوب روسيه ايجاد مي نمايند که از طريق شمال درياي خزر با توده هاي هواي برآمده از مرکز پرفشار سيبري برخورد نموده و ترکيب مي شوند که در اين حالت شرايط بسيار مناسبي براي بارندگي در بسياري از مناطق کشور فراهم مي آيد که استان اصفهان را نيز در برمي گيرد و منشاء ريزش هاي جوي مفيدي مي گردد.


توده هاي هوا و سيستم هاي کم فشار زمستانه:


سيستم هاي کم فشار زمستانه که بر جغرافياي کشور و استان اصفهان تاثير مي گذارند به چند دسته تقسيم مي شوند:


1 ) سيستم هاي کم فشار مديترانه اي


درياي مديترانه علاوه برآنکه محل عبور سيستم هاي کم فشار است خود نيز داراي يک موقعيت سيکلون ساز است که در فصل هاي سرد سال، کم فشارهاي متعددي از آنجا به سوي شرق به حرکت درمي آيند. کم فشارهاي مديترانه اي در مسير حرکت خود بر روي قبرس زبانه اي کم فشار ايجاد کرده و اين زبانه کم فشار از روي کشور ترکيه وارد کشور ايران مي شود و نواحي غرب و شمال غرب را تحت تاثير قرار مي دهد. گاهي اوقات نيز اين سيستم هاي کم فشار پس از عبور از روي کشور ترکيه وارد کشور ايران مي شود و نواحي غرب و شمال غرب را تحت تاثير قرار مي دهد. گاهي از اوقات نيز اين سيستم هاي کم فشار پس از عبور از روي کشور ترکيه و برخورد با ارتفاعات آن منطقه به دو شاخه تقسيم مي شود که يک شاخه آن از طرف غرب و شمال غرب وارد ايران مي شود و پس از ايجاد بارندگي بر روي اين مناطق، از طريق خراسان از مرزهاي کشور خارج مي شود و شاخه ديگر پس از عبور از روي کشور عراق از طريق خراسان وارد افغانستان مي شود. در صورتي که زمين به اندازه کافي سرد باشد، جبهه گرم اين سيستم ها بسيار فعال عمل مي نمايد. در مواقعي که "تراف" سطوح فوقاني با گراديان مناسب دما و کنتور، اين سيستم هاي کم فشار را همراهي کنند، بارندگي هاي موثري در مناطق تحت نفوذ آنها ريزش مي نمايد. توده هاي هواي باران زاي برآمده از درياي مديترانه يکي از قوي ترين و مهم ترين جريانات جوي باران زا بر روي جغرافياي کشور است که در ماههاي سرد سال با ايجاد جبهه هاي گرم و پوششي باران زا (نيمبواستراتوس) بارندگي هاي پيوسته و بسيار مفيدي را در اکثر استان هاي کشور و از جمله در استان اصفهان به وجود مي آورند.


2 ) سيستم هاي کم فشار سوداني


منطقه سودان در قاره آفريقا به علت مجاورت با منطقه حاره، به طور نسبي داراي موقعيت کم فشار است. در فصل هاي سرد سال با نفوذ زبانه پرفشار به نواحي شمالي سودان و ريزش هواي سرد در آن منطقه، کم فشار مستقر در سودان تقويت شده و از درياي سرخ رطوبت جذب مي نمايد. در واقع اين سيستم در ابتدا فعال نمي باشد و فاقد جبهه است اما به تدريج که بر روي درياي سرخ کشيده مي شود با توده هاي هواي آن منطقه برخورد کرده و فعال مي شود که عموماً پس از شکل گيري يا از طريق خوزستان وارد کشور مي شود و يا پس از عبور از روي عربستان و کويت و توقف کوتاه بر روي خليج فارس و کسب رطوبت کافي، استان هاي جنوبي کشور و گاهي تا نواحي مرکزي ايران و استان اصفهان را تحت تاثير خود قرار مي دهد و پس از آن به طرف شرق و جنوب شرق کشيده مي شود. بارندگي از سيستم هاي کم فشار سوداني معمولاً از ابرهاي جوششي بوده و به اين علت اغلب پس از بارندگي هاي رگباري از سيستم هاي کم فشار سوداني، سيلاب هاي مخربي در استان هاي جنوبي کشور جريان مي يابد. بارندگي از سيستم هاي کم فشار سوداني به صورت آبگين مي باشد که طبعاً در برخورد با ارتفاعات ممکن است در فصل سرد نوع ريزش آن به صورت برف باشد.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا