• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

DR WHO

کاربر ويژه
بارش های زمستان در اصفهان نرمال خواهد بود
اصفهان-رییس اداره پیش بینی و هشدار سریع هواشناسی اصفهان گفت:مجموع بارش در دی، بهمن و اسفند امسال در سطح استان نرمال و به صورت برف و باران خواهد بود.

ˈنوید حاج باباییˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش بینی می شود بارش برای زمستان سالجاری نسبت به سال گذشته و بلندمدت شرایط مساعدتری داشته باشد.

وی متذکر شد: بامسال ذخیره برف بهتری خواهیم داشت.

رییس اداره پیش بینی و هشدار سریع هواشناسی اصفهان گفت: همانطور که انتظار می رفت سیستم های بارش زای پاییزی از نیمه دوم آبان به صورت موثر فعال شد.

وی اضافه کرد:در مجموعه وضعیت بارش در پاییز جاری در مقایسه با مقدار بلندمدت شرایط مساعد داشته ولی نسبت به سال گذشته چندان مناسب نیست.

رییس اداره پیش بینی و هشدار سریع هواشناسی اصفهان گفت:پیش بینی می شود که بارش ها در فصل زمستان نسبت به مقدار بلندمدت نیز مساعد باشد.

وی افزود:از عوامل دور پیوندی که اثرات مثبت در بارش های زمستان سال جاری خواهد داشت می توان به دمای اقیانوس آرام اشاره کرد که در زمستان جاری نرمال بوده و شرایط را برای شکل گیری فاز خنثی مهیا خواهد کرد.

رییس اداره پیش بینی و هشدار سریع هواشناسی اصفهان گفت: از دیگر عوامل مثبت موثر در بارش های زمستان می توان به توزیع گردایان فشاری مناسب و شرایط سیکلون زایی بر روی دریای مدیترانه اشاره کرد.

حاج بابایی تاکید کرد: مطالعات متعدد نشان می دهد که در این حالت شرایط بارش در سطح استان در حد نرمال خواهد بود.

هادی...

New member

هادي جان اين كم فشار هيچ تاثيري بر عدم بارش فعلي نداره و اونيكه بهت گفته علت بي بارشي الان كشور اون كم فشاره اطلاعات كمي از هواشناسي داره!دليل اينكه الان بارش نداره همش بر ميگرده به MJO! همين كم فشار باعث بركت هست واسه كشور يا همين پرفشار سيبري كه يك عده تو همون غرب كشور نميدونن كه اگه نبود عملن بايد زمستوني مثل زمستون هاي شمال آفريقا را تجربه ميكردن!

سلام عزیزم

متوجه منظورت نشدم ازاینکه میگی اونی که بهت اینارو گفته اطلاعات کمی از هواشناسی داشته،کیه؟عزیزم من کارشناسی آب وهواشناسی دارم و دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی هستم،این هارو هم ما در کتابهای زیر نظر اساتید هواشناسی یاد گرفتیم،نمیدونم حالا شاید اونا اشتباهی به ما یاد دادن.ولی حداقل من که درعلم استاد بهلول علیجانی شکی ندارم.
البته صحبت من درمورد کم بارشی های شمال شرق درپاییز نبود،بلکه منظورمن کم بارشی های دی ماه هستش.

راستی درمورد نقش سیبری در پربارشی غرب برام توضیح میدی؟

DR WHO

کاربر ويژه
بتدريج با رفتن MJO به فاز 7 و 8 رطوبت مطلوبى از سمت آبهاى جنوبى وارد كشور خواهد شد و فشار پاكستان و درياى عمان بيشتر از نرمال و فشار مديترانه و سرخ كمتر از نرمال خواهد شد

AO منفى بهمراه NAO مثبت به نفع ماست

image.jpg

کیوان - کلهر

کاربر ويژه

هادي جان اين كم فشار هيچ تاثيري بر عدم بارش فعلي نداره و اونيكه بهت گفته علت بي بارشي الان كشور اون كم فشاره اطلاعات كمي از هواشناسي داره!دليل اينكه الان بارش نداره همش بر ميگرده به MJO! همين كم فشار باعث بركت هست واسه كشور يا همين پرفشار سيبري كه يك عده تو همون غرب كشور نميدونن كه اگه نبود عملن بايد زمستوني مثل زمستون هاي شمال آفريقا را تجربه ميكردن!

با سلام به همه...
من یه مدت از این انجمن دور بودم و انشالله از این به بعد سعی می کنم به اینجا بیام و از مطالب دوستان و مخصوصا امیر محسن عزیز استفاده کنم..
و اما اون قسمت از صحبت شما دوست عزیز که می گویید در صورت عدم پرفشار سیبری غرب کشور مثل آفریقا می شد!
باید بگم که درست است که جایگیری پرفشار سیبری در موقعیت مناسب برای بارش در جنوبغرب و غرب کشور متاثر است ولی در صورت نبود رشته کوه زاگرس، غرب ایران هم چیزی شبیه به بیابانهای عراق می بود.
مهمترین ویژگی کوههای زاگرس جهت گیری انها می باشد( جنوبشرقی به شمالغربی ) که تودهای هوای که از غرب یا جنوبغرب می آیند در برخورد به آنها متراکم شده و سبب ریزش فراوان می شوند.

DR WHO

کاربر ويژه
در اين پژوهش اثر موقعيت پرفشارهاي جنب حاره آزورز و سيبري بر بارش منطقه غرب ايران در زمستان هاي خشك طي دوره 1960 تا 2005 بررسي ميشود. در اين راستا، شدت و ميانگين موقعيت ماهانه و فصلي مراكز پرفشار جنبحاره و سيبري در زمستانهاي خشك با موقعيت ميانگين بلند مدت آنهامقايسه شده و همچنين الگوي بيهنجاري فشار سطح درياي مديترانه در زمستان هاي خشك نيز مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج نشانگر تغيير مكان پرفشارهاي سيبري و آزورز به عرض هاي بالاتر و همچنين اتصال آن ها به يكديگر در زمستان هاي خشك، به ويژه در ماه ژانويه، است. بالاتر بودن عرض جغرافيايي زبانه پرفشار سيبري در ماه ژانويه, پيش نشانگر وقوع زمستان گرم و همزماني آن با واقع شدن كمربند پرفشار جنب حاره در عرض هاي بالاتر، پيشبيني كنندهي زمستانهاي خشك است. در زمستان هاي خشك، بيهنجاري مثبت فشار در سطح مديترانه )ناشي از پرفشار آزورز( و بي هنجاري منفي فشار در شمال ايران )در اثر پرفشار سيبري( مشاهده ميشود. در اين شرايط،
پرفشار آزورز قوي و پرفشار سيبري ضعيف است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
سلام عزیزم

متوجه منظورت نشدم ازاینکه میگی اونی که بهت اینارو گفته اطلاعات کمی از هواشناسی داشته،کیه؟عزیزم من کارشناسی آب وهواشناسی دارم و دانشجوی کارشناسی ارشد آب وهواشناسی هستم،این هارو هم ما در کتابهای زیر نظر اساتید هواشناسی یاد گرفتیم،نمیدونم حالا شاید اونا اشتباهی به ما یاد دادن.ولی حداقل من که درعلم استاد بهلول علیجانی شکی ندارم.
البته صحبت من درمورد کم بارشی های شمال شرق درپاییز نبود،بلکه منظورمن کم بارشی های دی ماه هستش.

خوب همين دانش قديمي و بر اساس تحقيقات خنده دار يك نفر ميگفت كه NAO مثبت باعث گرم و خشك شدن كشور ميشه ولي در عمل ديديم كه در زمان اينكه مثبت بود اين شاخص كشور در غرب و شمال غرب چه برف سنگيني داشتيم!ولي اين رو بايد بهت بگم كه اين شاخص تاثيري بر بارش بيشتر كشور نداره!شما ميتوني نقشه هاي هواشناسي رو قبل از بارش هاي سنگين غرب كشور بررسي كني و ببيني همين پرفشار سيبري چه حالي به غرب داده و مانند رشته كوه زاگرس بوده واسه غرب

DR WHO

کاربر ويژه
وقوع خشكسالي ماهانه‌ي خراسان، ناشي از تشديد فعّاليّت و افزايش فشار فرا بار سيبري و پرفشار جنب حارّه‌اي آزور و ادغام آن‌ها در خاورميانه (در سطح زمين) است كه با گسترش به شمال پرفشار آزور در تراز 500 هكتو پاسكال و ايجاد پشته در بين النهرين و غرب كشور جريانات شمال غربي و نهايتاً دوره‌ي خشكسالي در خراسان برقرار می‌شود. عملكرد آن بدين صورت است كه پرفشار آزور به سمت شرق و شمال شرق جا به جا شده و با نزديك شدن آن به غرب اروپا و آفريقا و گسترش پرفشار سيبري به غرب و خاورميانه، زمينه‌ي آغاز دوره‌ي خشكسالي فراهم می‌شود. باارتباط بين دو پرفشار مذكور از طريق عرض‌هاي مياني كمربند پرفشار روي ايران، از جمله خراسان، گسترش می‌يابد كه در اين خصوص پرفشارهاي مانع اورال و درياچه‌ی آرال، ساز وكار مزبور را تسهيل می‌نمايد. كم فشارهاي سودان(درياي سرخ)، مديترانه‌ي شرقي و ايسلند در طول دوره‌هاي خشك، فعّاليّت ضعيف‌تري داشته و متقابلاً مركز و غرب درياي مديترانه ، اطلس و شرق اسكانديناوي به طور نسبي قويتر می‌شود. (بداق جمالي، 1384: 277).

DR WHO

کاربر ويژه
پايداري، هواي سطح زمين را تقويت نموده است. زبانه‌ي پرفشار سيبري تا روي درياي مديترانه گسترده شده ، و هم فشار 1020 هكتوپاسكال محدوده‌ي درياي مديترانه فرا گرفته كه چرخند ضعيفي را به‌ وجود آورده است و كم فشار نسبتاً عميقي روي خشكي شمال آفريقا به وجود آمده كه امتداد آن روي خراسان به واچرخند تبديل شده است، لذا زبانه‌ي كم فشار سوداني محدوده تراز در وضعيّت عادي بوده و تأثيري روي خراسان نداشته است. كم فشار ايسلند قويتر از حالت عادي شده و در شمال اقيانوس اطلس فعّال بوده و تأثيري روي درياي مديترانه و ايران نداشته است. علي رغم ضعف پرفشار آزور به دليل جابه‌جايي به جنوب با پرفشار سيبري ارتباط محسوسي پيدا كرده و كمربندي از آزور تا سيبري ايجاد شده است، كه مانع ورود رطوبت درياي مديترانه به‌ داخل خراسان شده است. گرچه بخشي از رطوبت درياي سرخ به خراسان انتقال پيدا كرده، ولي به دليل پايداري هواي سطح زمين و سطح مياني جوّ خراسان شرايط صعود جهت هواي مرطوب فراهم نگرديده كه كاهش بارش را به دنبال دارد و زمينه‌ي خشكسالي فراگير در اين ماه فراهم آمده است. نزديك به 2/69 درصد از وسعت خراسان در قلمروي خشكسالي قرار گرفته كه 4/15 درصد از آن دچار خشكسالي خيلي شديد ، 7/30 درصد داراي خشكسالي شديد و 1/23 درصد باقي‌مانده وسعت در قلمرو خشكسالي جزئي واقع شده و حدود 8/30 درصد وسعت خراسان از بارش كافي بهره برده و دچار خشكسالي نشده است

arashz

مدیر بخش هواشناسی
سلام عزیزم

من کتابهای آقای علیخانی رو خوندم، با احترام بسیار برای ایشون باید بگم که بیشتر کتاب ایشون به اسم هواشناسی سینوپتیک حاوی مطالبی هست که در منابع خارجی چاپ شده و به نوعی میشه گفت پژوهشی در زمینه آب و هوا در اون مواردی که در کتاب بهشون اشاره شده در مورد ایران انجام نشده، فقط یک قسمت از کتاب مربوط به بررسی یک توده آب و هوایی هست که تاثیرش رو روی تهران و نه تمام ایران منعکس کرده.

هادی...

New member

خوب همين دانش قديمي و بر اساس تحقيقات خنده دار يك نفر ميگفت كه NAO مثبت باعث گرم و خشك شدن كشور ميشه ولي در عمل ديديم كه در زمان اينكه مثبت بود اين شاخص كشور در غرب و شمال غرب چه برف سنگيني داشتيم!ولي اين رو بايد بهت بگم كه اين شاخص تاثيري بر بارش بيشتر كشور نداره!شما ميتوني نقشه هاي هواشناسي رو قبل از بارش هاي سنگين غرب كشور بررسي كني و ببيني همين پرفشار سيبري چه حالي به غرب داده و مانند رشته كوه زاگرس بوده واسه غرب

بازم تکرارمیکنم که منظورمن از کم بارشی ها،کم بارش های حال حاضراست نه پاییز

استدلالتون هم در مورد سیبری قانع کننده نبود.

در مورد پیش بینی های فصلی هم به شخصه اعتقادی بهشون ندارم،چون اکثرا اشتباه هستن،مثلا همین ماه قبل اکثرسایتهای معتبر زمستانی گرم پیش بینی کرده بودن اما عملا میبینیم که شمالغرب کشور بیش از 15 روزه که دریخبندان سخت قرارگرفته(هرچند که پیشب بینی های تابستونشون اینهارو تایید میکرد)

DR WHO

کاربر ويژه
سامانه‌های پرفشار حاصل فرونشینی هوا در گشت‌کره (تروپوسفر، لایه‌های از جو که پدیده‌های آب و هوایی در آن اتفاق می‌افتند) است. در مراکز پرفشار، عمدتاً هوای خنک تر و خشک تر به همراه آسمانی صاف مشاهده می‌شود. علت این امر، فرونشینی هوا در مراکز پرفشار است. در برخی موارد در زمستان مراکز پرفشار با توده‌های هوای قطبی ادغام می‌شوند. این هوای سرد و پرفشار اگر از روی آب‌های گرم عبور کنند ناپایدار شده و فعال می‌شوند. در مناطق زیرگرمسیری، هوای پرفشار که به شدت پایدار است بعنوان پشته زیرگرمسیری شناخته می‌شود و باعث حرکت چرخندها و سامانه‌های جوی در امتداد خط استوا می‌شود. این پشته‌ها با جلوگیری از ورود سامانه‌ها به عرضهای بالاتر، یکی از دلایل شکلگیری بیابان‌های جهان هستند. پشته‌های زیرگرمسیری با افزایش ارتفاع از زمین قویتر می‌شوند، این در حالی است که پرفشار زیرشمالگانی با افزایش ارتفاع ضعیف تر می‌شوند.
اثرات[ویرایش]

نواحی پرفشار در سطح زمین بادهای ملایمی را به دنبال دارند که حاصل فرونشست هوا به لایه‌های زیرین جو است. این فرونشست معمولاً باعث خشک شدن و از دست دادن رطوبت هوا می‌شود. در طول مدت استقرار این هوا، دمای هوا افزایش می‌یابد. چون ابری وجود ندارد که جلوی تابش نور خورشید را بگیرد. در هنگام شب فقدان ابر، موجب خروج تابش‌های گرمایی از زمین می‌شود که باعث کاهش دمای هوا می‌شود. با آرام شدن هوا در سطح زمین، فرونشست‌ها به لایه‌های زیرین مراکز پرفشار باعث ایجاد آلودگی و غبار در نقاط صنعتی و شهری می‌شود که به این پدیده وارونگی هوا گفته می‌شود. همچنین اگر رطوبت نسبی در شب به ۱۰۰ درصد برسد، در این شرایط مه تشکیل می‌شود. گاهی اوقات سامانه‌های پرفشار که در نیمکره شمالی از عرضهای بالاتر به پایین تر حرکت می‌کنند با توده‌های هوای قطبی ادغام می‌شوند. هنگامی که این سامانه‌ها از آب‌های آزاد و گرمتر عبور می‌کنند بشدت ناپایدار شده و خصوصیات یک توده هوای دریایی را به خود می‌گیرند. این توده‌ها کم فشارهای قطبی نیز نامیده می‌شوند.[۲]

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
با تشكر از اميركوروش گل به خاطر مطالبي كه در مورد پرفشار سيبري گذاشتن!
اين رو بايد به اون دوستاني كه معتقدن اين پرفشار منحوسه بگم اگه اين پرفشار نبود ميتونم بگم حداقل بارش ميانگين كشور نصف ميشد!

arashz

مدیر بخش هواشناسی
بازم تکرارمیکنم که منظورمن از کم بارشی ها،کم بارش های حال حاضراست نه پاییز

استدلالتون هم در مورد سیبری قانع کننده نبود.

در مورد پیش بینی های فصلی هم به شخصه اعتقادی بهشون ندارم،چون اکثرا اشتباه هستن،مثلا همین ماه قبل اکثرسایتهای معتبر زمستانی گرم پیش بینی کرده بودن اما عملا میبینیم که شمالغرب کشور بیش از 15 روزه که دریخبندان سخت قرارگرفته(هرچند که پیشب بینی های تابستونشون اینهارو تایید میکرد)

هادی عزیز شما موضوع رو باید بصورت کلی ببینید، همین کم فشار کم جونی که الان روی شمال شرق باعث بارش برف پراکنده شده در تابستان و با همراهی رطوبت خزری، درحالی که بیشتر پهنه ایران درگیر کم فشار حرارتی و پرفشار جنب حاره ای هست باعث بارش باران نسبتا خوب در شمال شرق میشه.
پائیز امسال خوب شروع شد اما بست و گسترش پرفشار آزور و همراهیش با پرفشار سیبری باعث بلوک شدن شرق مدیترانه شد، جالتی که سالهای قبل هم کم و بیش وجود داشت، بنظر من باید یک تحقیقی روی پرفشار آزور انجام بشه چون تاثیرش روی منطقه ما حتی در زمانی که پشته جنب حاره ای منطقه ما از روی عربستان به سمت هند شیفت میکنه انکار ناپذیر هست.

هادی...

New member
من کتابهای آقای علیخانی رو خوندم، با احترام بسیار برای ایشون باید بگم که بیشتر کتاب ایشون به اسم هواشناسی سینوپتیک حاوی مطالبی هست که در منابع خارجی چاپ شده و به نوعی میشه گفت پژوهشی در زمینه آب و هوا در اون مواردی که در کتاب بهشون اشاره شده در مورد ایران انجام نشده، فقط یک قسمت از کتاب مربوط به بررسی یک توده آب و هوایی هست که تاثیرش رو روی تهران و نه تمام ایران منعکس کرده.[/Qی UOTE]

سلام عزیزم

کسی که میخواد به علم ایشون پی ببره باید سرکلاسهای درسشون حاضر بشه تا متوجه دریای دانشش بشه.
هرکسی هم خواست میتونم به عنوان مهمان ببرم کلاسهای ایشون تا متوجه علمشون بشن.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
من کتابهای آقای علیخانی رو خوندم، با احترام بسیار برای ایشون باید بگم که بیشتر کتاب ایشون به اسم هواشناسی سینوپتیک حاوی مطالبی هست که در منابع خارجی چاپ شده و به نوعی میشه گفت پژوهشی در زمینه آب و هوا در اون مواردی که در کتاب بهشون اشاره شده در مورد ایران انجام نشده، فقط یک قسمت از کتاب مربوط به بررسی یک توده آب و هوایی هست که تاثیرش رو روی تهران و نه تمام ایران منعکس کرده.[/Qی UOTE]

سلام عزیزم

کسی که میخواد به علم ایشون پی ببره باید سرکلاسهای درسشون حاضر بشه تا متوجه دریای دانشش بشه.
هرکسی هم خواست میتونم به عنوان مهمان ببرم کلاسهای ایشون تا متوجه علمشون بشن.

من که گفتم، منکر علم و دانش ایشون نمیشم، اما کتاب اقلیم شناسی سینوپتیک ایشون که من مطالعه کردم در خصوص ایران نوشته نشده و هوای منطقه ما رو با توجه به مدلهای تحقیقاتی که در مورد امریکا و اروپا انجام شده مورد مطالعه قرار داده. چون تحقیق اصلی روی ایران نبوده نمیشه صد درصد گفت اون مدل ها محقق میشه.

هادی...

New member
هادی عزیز شما موضوع رو باید بصورت کلی ببینید، همین کم فشار کم جونی که الان روی شمال شرق باعث بارش برف پراکنده شده در تابستان و با همراهی رطوبت خزری، درحالی که بیشتر پهنه ایران درگیر کم فشار حرارتی و پرفشار جنب حاره ای هست باعث بارش باران نسبتا خوب در شمال شرق میشه.
پائیز امسال خوب شروع شد اما بست و گسترش پرفشار آزور و همراهیش با پرفشار سیبری باعث بلوک شدن شرق مدیترانه شد، جالتی که سالهای قبل هم کم و بیش وجود داشت، بنظر من باید یک تحقیقی روی پرفشار آزور انجام بشه چون تاثیرش روی منطقه ما حتی در زمانی که پشته جنب حاره ای منطقه ما از روی عربستان به سمت هند شیفت میکنه انکار ناپذیر هست.

من هم نقش سیبری روانکار نمیکنم در اینکه گاهی اوقات موجب پشته و درنتیجه بارش درغرب میشه،اما با این حرف هم مخالفم که باعث پربارشی درکشور میشه.

درمورد کم فشار ایسلندی هم کاملا مخالفم با اینکه باعث برکت برای کشورمیشه

arashz

مدیر بخش هواشناسی
من هم نقش سیبری روانکار نمیکنم در اینکه گاهی اوقات موجب پشته و درنتیجه بارش درغرب میشه،اما با این حرف هم مخالفم که باعث پربارشی درکشور میشه.

درمورد کم فشار ایسلندی هم کاملا مخالفم با اینکه باعث برکت برای کشورمیشه

خوب نظر شما چیه؟ مثال علمی بیارید؟
ضمنا اگر هوای سرد توسط پرفشار سیبری تامین نشه، رطوبت کمفشارهای گرم جنوبی با بارش کمتری کشور رو ترک میکنند، وجود هوای سرد در زمان نفوذ سیستم های مرطوب جنوبی یکی از فاکتورهای بروز بارش هست.

هادی...

New member
من که گفتم، منکر علم و دانش ایشون نمیشم، اما کتاب اقلیم شناسی سینوپتیک ایشون که من مطالعه کردم در خصوص ایران نوشته نشده و هوای منطقه ما رو با توجه به مدلهای تحقیقاتی که در مورد امریکا و اروپا انجام شده مورد مطالعه قرار داده. چون تحقیق اصلی روی ایران نبوده نمیشه صد درصد گفت اون مدل ها محقق میشه.

متوجه منظورتون هستم،این کتابها به اعتراف خوده استاد،بخشیشون ترجمه شده کتابهای خارجیست(البته بخش کوچکیشون)

اما توصیه میکنم حتما مقالات استاد رو هم بخونین چون که واقعا زیباست.

هادی...

New member
خوب نظر شما چیه؟ مثال علمی بیارید؟
ضمنا اگر هوای سرد توسط پرفشار سیبری تامین نشه، رطوبت کمفشارهای گرم جنوبی با بارش کمتری کشور رو ترک میکنند، وجود هوای سرد در زمان نفوذ سیستم های مرطوب جنوبی یکی از فاکتورهای بروز بارش هست.

بله کاملا موافقم

این رو هم فراموش نکنیم که گاهی اوقات باعث بلاکینگ طولانی درکشور میشه،مثل سال 86ویا 85

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا