• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

همه ايراني هاي ايران انجمن

Maryam

متخصص بخش ادبیات
مکان هاي ديدني و تاريخي

منطقه شميرانات به واسطه نزديکي به تهران و داشتن آب و هواي فرح بخش و دل پذير همواره جاذب جمعيت بوده و داراي مکان هاي ديدني و آثار تاريخي زيادي است. پيست هاي اسکي، کوه هاي توچال و دره هاي آن، آبشارهاي کوچک و بزرگ منطقه چون آبشار دوقلو، رودخانه هاي پرآب و خروشان در دامنه کوه هاي سر به فلک کشيده و درياچه هاي زيبايي چون درياچه سد لتيان، از جاذبه هاي طبيعي منطقه است که در کنار آثار متعدد تاريخي شهرستان شميران پذيراي گردشگران زيادي است. مکان هاي متعدد تاريخي چون کاخ هاي سلطنتي، گورستان هاي قديمي، امام زاده هاي مقدس و موزه هاي تاريخي در کنار طبيعت زيبا و فرح بخش، گردشگران اين منطقه را راضي از بازديد خود بدرقه خواهند کرد.
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
شمیرانات؛ شهرستان کاخ موزه ها و باغها و بازار تجریش استان تهران - خبرگزاری مهر: وقتی گردشگران پا به شهرستان شمیرانات بگذارند، علاوه بر جاذبه های بکر طبیعی، کاخ موزه ها و باغها آنها را مجذوب می کند و در بازگشت، خرید از بازار قدیمی تجریش، مکمل گردشگری آنها می شود.


به گزارش خبرنگار مهر در ورامین، نگین البرز که لقب شهرستان شمیرانات است، فرصت زیادی از گردشگران می خواهد تا جاذبه هایش را به آنها معرفی کند. دیدار از کاخ موزه های شمیرانات، سفر به دل تاریخ کهن ایرانیان است که شاید یادآور ظلم شاهان به محرومان نیز باشد.

باغهای زیادی که پر از جذابیت و زیبایی هستند، بر دلنوازی این منطقه می افزایند و انسان را به دوباره آمدن تشویق می کنند.
گزارش کوتاهی که پیش روست، بخشی از جاذبه های شمیرانات را نشان می دهد که باید برای دیدار از نزدیک آنها لحظه شماری کرد.

باغ فردوس: این باغ و خانه ارزشمند و تاریخی که در محلی نزدیک به انتهای خیابان ولی عصر، نرسیده به تجریش قرار گرفته، دارای گچبری های کم نظیری در داخل است. این بنا به دوران جوانی قاجار متعلق بوده و هم اکنون موزه سینما در آن واقع شده است.

موزه پروفسور حسابی: نام پروفسور حسابی برای همه ایرانیان شناخته شده است. این استاد شناخته شده در سطح جهانی که همگان از وی به عنوان یک دانشمند برجسته یاد کرده و ایشان را در زمره مفاخر تاریخ ایران و جهان به شمار می آورند، خانه ای در شمیران و منطقه تجریش داشته است.
این خانه در سال 1372 به موزه ای تبدیل شد که در آن وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، تقدیرنامه ها و عکس های قدیمی مرحوم حسابی به نمایش گذاشته شده است.


کاخ موزه سعدآباد: این مجموعه با ارزش و تاریخی که حدود 110 هکتار وسعت دارد، با 18 کاخ کوچک و بزرگ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به موزه تبدیل شد.
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات



موزه هایی چون موزه پژوهشی مردم شناسی، آبکاری، هنرهای زیبا، کاخ موزه ملت، کاخ موزه سبز، نظامی، بهزاد، موزه ملی آب، خط و کتابت میرعماد، فرشچیان، ملل و ... موزه های این مجموعه اند که دیدن همه آنها، شاید خودش یک روز کامل وقت نیاز داشته باشد.

کاخ موزه نیاوران: این بنا که در ضلع شمالی پارک 63 هزار متر مربعی نیاوران قرار گرفته، دارای تزئینات چشمگیری در داخل است.
بنای این کاخ مربوط به سال 1347 است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی درهای آن به روی مردم گشوده شد. کاخ های صاحبقرانیه، نیاوران، موزه جهان نما و کوشک احمد شاهی نیز در دل این مجموعه قرار گرفته اند.

گورستان ظهیرالدوله: این گورستان که مدفن تعدادی از مشاهیر، شعرا و بزرگان معاصر است در خیابان دربند، خیابان ظهیرالدوله قرار دارد و بناهای درون آن با سبک معماری خاصی، جذابیت فراوانی دارد.

کاخ مظفری: در ضلع جنوبی شهر اوشان، کاخی است که در زمان سلطنت مظفرالدین شاه ساخته شده است. طرح اصلی کاخ به صورت برونگرا احداث شده و در گرداگرد آن در طبقات اول و دوم ایوانی در نظر گرفته شده است.

بازار تجریش: این بازار قدیمی از نظر معماری، فرم و ساختار بناها ویژگی منحصر به فردی ندارد اما از نظر تاریخی به ویژه قرار گرفتن مجموعه ای از امامزاده، مسجد و ... بسیار مورد توجه است. این بازار از ضلع جنوبی پل تجریش شروع و تا ابتدای میدان قدس ادامه دارد.


همچنین شمالی ترین نقطه تهران، متبرک به وجود مقدس امامزادگان و حسینیه جماران که اقامتگاه امام خمینی (ره) بوده، جاذبه های شهرستان شمیرانات را دو چندان کرده است.
شمیران برای گردشگران و دوستداران تاریخ، فرهنگ، هنر، مذهب و طبیعت، بسیار بیش از آن چیزی است که بتوان در چند سطر بیان کرد.
از جاذبه های طبیعی این منطقه، دو پیست اسکی یکی در دامنه های رودبار قصران بنام شمشک و دیگری در دامنه های روستای دربند سر، همه ساله پذیرای ورزشکاران و علاقه مندان داخلی و خارجی است.
همچنین دو سد لار (شمال شرق منطقه لواسان کوچک) و لتیان (جنوب منطقه لواسان کوچک) که بر روی رودخانه جاجرود بنا شده اند، چشم اندازهای زیبائی را برای گردشگران و ماهیگیران فراهم می کنند.
از اماکن متبرکه این منطقه نیز می توان به امامزادگان صالح (ع)، قاسم(ع)، موسی(ع)، سید خسرو(ع)، ابراهیم (ع) و چنار کهنسال و حسینیه جماران اشاره کرد.
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
مسیر کوهپیمایی دربند: با طی مسافتی بسیار کوتاه از میدان تجریش به سمت میدان دربند، می توانید یک روز بسیار دل انگیز را در آب و هوای تازه این منطقه بگذرانید.




524609_orig.jpg


ارتفاعات دربند

مسیر کوهپیمائی دربند از میدان مجسمه آغاز می شود و در دل البرز ادامه می یابد. در ادامه مسیر، آبشار دوقلو قرار دارد که در ارتفاع 2700 متری واقع شده و بلافاصله پس از آن به پناهگاه شیرپلا می رسید که برای رفع خستگی امکاناتی نظیر خوابگاه، غذاخوری، بوفه، آب و انواع و اقسام نوشیدنی و غذا برای شما فراهم شده است.
در ادامه شیرپلا می توان تا قله توچال رفت که به بام تهران شهرت دارد. هرچند از ولنجک هم می توان با تله کابین تا ایستگاه هفتم آن رفت و از آنجا به سمت توچال طی مسیر کرد.
در این ایستگاه که ارتفاعش از سطح دریا 3700 متر است، می توان در زمستان ها از پیست اسکی توچال بهره برد و تابستان ها نیز فرصت دلنشینی برای لذت بردن از آب و هوای خنک و کوهستانی در اختیار است.


مسیر کوهپیمایی درکه: این مسیر نیز همانند دربند و کلکچال از جذابیت های بسیار برای اهالی تهران که فرصت خروج از شهر و سپری کردن اوقات فراغت در حومه شهر را ندارند، برخوردار است.
برای رسیدن به قله از چند راه فرعی می توان عبور کرد و در تمام مسیر راهپیمایی، از حاشیه رودخانه ای عبور می کنید که آب آن در طول سال، جاری ولی دارای نوسان است.
انتهای مسیر راهپیمایی هم پناهگاه پلنگ چال قرار دارد که دارای امکانات اقامتی برای شما و همراهان است. این پناهگاه در ارتفاع 2550 متری از سطح آبهای آزاد قرار گرفته است.




پیست اسکی شمشک: این پیست در حدود 58 کیلومتری شمال شرقی تهران قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 3600 متر است.
طول پیست اسکی شمشک بیش از سه هزار متر بوده و در طول سال مورد استفاده ورزشکاران قرار می گیرد.

در این مجموعه علاوه بر هتلها و مهمانپذیرها، تله سی یژ و تله اسکی بشقابی نیز وجود دارد. علاوه بر آن، بسیاری از مسابقات و رقابت های داخلی و بین المللی هر ساله در آن برگزار می شود و در شمار بهترین پیست های جهان قرار دارد.​
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
پارک جمشیدیه: این پارک که حتی در گرمترین روزهای تابستان هم از هوای خنکی برخوردار است، یکی از دیدنی ترین پارک های تهران محسوب می شود.
پارک جمشیدیه مرتفع ترین پارک تهران با فضایی کوهستانی و مسیرهای سنگفرش شده و مجسمه های سنگی زیبا است که بازدید از آن و سپری کردن اوقات فراغت، خستگی یک هفته پر مشغله کاری را از تن به در می کند.


برج کلکچال: از داخل این پارک می توان به دامنه های کلکچال رفته و از این مسیر کوهپیمایی تا برج کلکچال ادامه مسیر داد.


پارک دارآباد: در منطقه دارآباد علاوه بر بازدید از موزه حیات وحش گردشگران می توانند ساعات دلپذیری را در تنها پارک ساحلی تهران بگذرانند.
در طراحی محیط یکهزار متر مربعی این پارک، از پارک ساحلی زاینده رود اصفهان الهام گرفته شده است.


پارک نیاوران: این پارک زیبا با وسعت 63 هزار مترمربع که تا سال 1348 صاحبقرانیه نامیده می شد، در جنوب کاخ نیاوران قرار دارد. در این پارک، کتابخانه، آمفی تئاتر روباز، زمین بازی کودکان، مجموعه ورزشی و کانون بازی وجود دارد.


موزه حیات وحش: از غنی ترین موزه های تاریخی طبیعی ایران، همین موزه حیات وحش است.
آنجا می توان گونه های متنوع موجودات زنده را شناسایی کرده و با محیط زندگی و اسامی آنها آشنا شوید. پستانداران، خزندگان، آبزیان و حشرات زنده در این موزه نشان داده می شوند.


شهر اوشان: در 15 کیلومتری شمال غربی جاده زیبای لشگرک قرار دارد که به دلیل آب و هوای مطبوع خود، بسیار مورد توجه ساکنان پایتخت است.
رودبار قصران و لواسانات: رودبار قصران و لواسانات هم با شهرهایی چون اوشان، فشم، میگون و روستاهای کوهستانی و زیبای دیگر، یکی از نقاط ییلاقی و خوش آب و هوای شمیران است که شما را مبهوت خود می کند.


آبشارهای ناران و کفترلو: آبشار ناران در 700 متری لواسان کوچک با جریان دائمی آب بر روی صخره سنگی و آبشار کفترلو در دره های سرسبز شمال روستایی کند علیا دو آبشار زیبای این منطقه اند.

تنها راه فعلی رسیدن به این آبشار با توجه به مالکیت بسیاری از فضاهای اطراف آن، از بخش شرقی آبشار است؛ اما برای رسیدن به آبشار کفترلو، راه کمی طولانی تر و البته زیباتر است و باید از روستای کند علیا و جاده خاکی آن به سمت دره ای مملو از باغات برویم که در انتهای این راه مالرو، آبشاری زیبا در مقابل دیدگان شما ظاهر خواهد شد.
ارتفاع این آبشار به نسبت بلند و حوضچه آبریز آن جذابیت طبیعی این منطقه چشم نواز را دو چندان کرده است.
غار اسبول: این غار که در دره ای به همین نام در شرق اوشان قرار گرفته، در حقیقت متشکل از سه غار است که کاملاً طبیعی هستند و در هیچ نقطه ای از غار، کنده کاری دیده نمی شود.
در باور مردم است که این غار زمانی آتشگاه بوده، هر چند هیچ اثری از آتش در آن دیده نمی شود.


غارهای هملون: این غارها در تنگه هملون در نزدیکی میگون قرار دارند و در حقیقت از دو غار تشکیل شده اند. دهانه یکی حدود سه متر با عمق 20 متر و دهانه دیگری دو متر و نیم با فضایی به اندازه 24 مترمربع در داخل است.
از جاده شمشک نیز می شود به سمت این غارها رفت اما مسیر دستیابی به آنها کمی مشکل است؛ هر چند زیبایی شگفت انگیزی دارد.


قلعه امامه: در ضلع شمال روستای امامه، قلعه ای است که بر فراز صخره ای سنگی در میان دو شاخه باغ تنگه واقع شده است و قدمت آن بر اساس شواهد یاد شده به اوایل دوره اسلام می رسد.
شمیران که روی هم رفته به معنی "بلند جای" است، یکی از فرمانداری های استان تهران به شمار می رود که با روستاهای کهن و زیبایش در دامنه جنوبی کوه البرز از شمال به بخش رودبار قصران، از شرق به بخش لواسان و دماوند، از جنوب به شهرستان تهران و از غرب به بخش کن و سولقان و شهرستان کرج محدود می شود.
این منطقه زیبا، جذاب و خوش آب و هوا تا قبل از صنعتی شدن شهر تهران و زندگی ماشینی امروزی دارای اهمیت فوق العاده ای بوده است.
تجریش مرکز این شهرستان است که یکی از مراکز اصلی خرید تهران محسوب می شود؛ ضمن آنکه بسیاری از مردم تهران، تعطیلات آخر هفته خود را با رفتن به کوههایی که در این منطقه قرار دارد، سپری می کنند.
اگر به یکی از کوه های این منطقه یعنی دربند، درکه، توچال، کلکچال، دارآباد و ... بروید، علاوه بر ورزش، از هوای دلپذیر و چشم انداز رودخانه ها و طبیعت کوهستانی زیبایش هم بهره مند خواهید شد.
از نظر تاریخی نیز وجود مجموعه های تاریخی و فرهنگی سعدآباد و نیاوران و موزه های متعدد بر غنای تاریخی این منطقه افزوده است.


منبع : خبرگزاری مهر
 

Maryam

متخصص بخش ادبیات
خب این معرفی کوتاهی از زادگاه و محل زندگی من بود .
البته این فقط یه معرفی کوتاه و اجمالی بود از این بهشت پر از دود !
خیلی بیشتر از این ها میشه پرداخت به این منطقه از کشورمون و خیلی از تعاریف رو نمیشه در کلمات گنجوند باید خودتون بیاید و از نزدیک ببینید :بدجنس:
پیشاپیش از طرف شهردار محترم منطقه یک به همه عزیزانی که بعد از خوندن این مطالب قصد سفری کوتاه رو به شهرستان شمیرانات دارن خوش آمد و خیر مقدم میگم :گل: :لبخند:



%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D9%86%D8%AF%20%281%29-13890219-093628.jpg
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
شهرستان دزفول

دزفول در بخش های جلگه ایی استان خوزستان و با گستردگیی نزدیک به ۴۷۶۲ کیلومتر مربع که با برشمردن بخشهای روستایی آن دارای گستردگیی برابر ۷۸۴۴ کیلومتر مربع می باشد جای دارد.
دزفول نام شهری است در نیمروز(جنوب) باختری ایران و مرکز شهرستان دزفول که در کنار رودخانه دز گسترده شده‌است. این شهر در دامنه‌های زاگرس میانی جای دارد و پیشینه تاریخی آن به زمان ساسانیان باز می گردد ولی پیش از ساسانیان هم آباد بوده و بخشی از سرزمین‌های امپراتوری‌های ایلام و هخامنشیان بشمار می‌رفته‌است. این شهر در ۷۲۱ کیلومتری تهران و ۱۵۵ کیلومتری اهواز جای دارد.شهرستان دزفول دارای زمستان و پاییزی مدیترانه ای بوده و زیستبوم سر سبز آن از پایان زمستان تا آغازه های بهار بسیار دلپذیر است.این شهرستان با زیستبوم زیبای جلگه ای-کوهپایه ای و کوهستانی خود در سراسر سال و به ویژه در روزهای نوروز پذیرای شمار بسیاری از گردشگران می باشد.







 

ahmadfononi

معاونت انجمن
پیشینه

برپایه نوشته ایرج افشار (شهرهای ایران) دزفول شهری است که پیشینه آن به چندین هزار سال می‌رسد. از کهن ‌ترین شهرهای استان خوزستان به شمار می رود واز دید تاریخ و فرهنگ ویژگی های برجسته ایی دارد.برپایه گفته های کاوشگران باختری در سده های گذشته _کسانی مانند والتر هینتس آلمانی، آوان پایتخت نخستین امپراتوری پهناور کشور ایلام در دزفول کنونی جای داشته است.تپه های باستانی چغامیش با دیرینه ای نزدیک به ۴۰۰۰ سال پیش از زایش مسیح که به گفته باستان شناسان، گنجینه ارزشمندی از دانستنی های سودمند پیرامون رخدادهای زمان باستان از هزاره هفتم پیش از زایش تا شکوفایی شهرآیین شوش را در بر دارند نیز در دزفول جای دارد.بانو هلن کانتر _یکی از دست اندرکاران گروه کاوشگری و باستان‌شناسی این گستره_در هنگام یک سخنرانی در تهران پیرامون کاوشهای انجام گرفته در تپه چغامیش از دزفول به نام ‹‹ شهری از سپیده دم تاریخ ›› یاد کرده است.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
نام دزفول

«دزپل» یا «دژپل» را در گویش بومی دزفیل و دسفیل گویند و عربی شده آن دزفول است. دزفول در زمان ساسانیان همزمان با ساختن پل در کنار آن بر روی رود دز برای پدید آوردن پیوند میان پایتخت تازه (جندی شاپور) و شوشتر بنیان نهاده شد. دژ به چم(معنی) سنگر و سکوی دیدبانی می‌باشد و چنین برمی‌آید که نام دزفول یا دزفیل از نام دژ ساخته شده در کنار پل گرفته شده‌است. یکی از نام‌های دیگر دزفول اندامش بوده‌است که نام اندیمشک از این نام برگرفته شده‌است. گفتنی است یکی از محله‌های کهن شهر دزفول روناش است، (در سده چهارم هجری قمری شهر دزفول به قصر روناش نیز نامور بوده است)، که در دست راست رود دز جای داشته و هنوز ویرانه‌هایی به همین نام نمودار است. شهر دزفول بر روی تپه‌ای به بلندای ۲۱۰ متر از رودخانه بنیان نهاده شده‌است و سرداب‌های ژرفی دارد. شهردزفول پیش از ساسانیان -که ساخت پل کهن دزفول به آن زمان برمی‌گردد- نیز دارای شهرآیین‌هایی بوده‌است. از ایلامیان و گوتیان گرفته تا مادها و هخامنشیان همه روزگاری در این سرزمین زیسته‌اند. دزفول از یورش مغول جان بدربرد و پس از اسلام گاهی آباد و گاهی ویران گردید اما پیشرفت گسترده آن همزمان با ساخت سد دز (سد محمد رضا شاه پیشین) به‌دست ایتالیایی‌ها در ۳۰ سال گذشته به‌دست آمد. این شهرستان در زمان جنگ ایران و عراق آسیب‌های زیادی دید اما پس از جنگ بازسازی شده‌است.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
دزفول در زمان جنگ ایران و عراق

با آغاز جنگ ایران و عراق، دزفول یکی از شهرهایی بود که بیش از ۱۶۰ بار به آن یورش موشکی شد.دزفول به عنوان شهری که جزو اهداف اصلی حملات موشکی عراق بود شناخته می شده است. در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ هواپیماهای عراقی در نخستین روز جنگ به شیوه نیروی هوایی ارتش اسراییل در جنگ شش‌روزه به پایگاه‌های نیروی هوایی ایران یورش بردند. پایگاه چهارم شکاری دزفول (پایگاه وحدتی) یکی از این پایگاه‌ها بود.
پس از آن نیروهای عراقی بارها به شهرهای دزفول و اندیمشک با بمب و موشک یورش بردند دزفول در جنگ هشت ساله ۲٬۶۰۰ کشته داشت. پس از جنگ به پاس پایداری مردم دزفول، این شهر شهر نمونه نامیده شد.

امام خمینی (ره) به پاس پایداری مردم این شهر گفته‌است:


« شما دزفولی‌ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید. شما دین خود را به اسلام ادا کردید»




ویرانه های یک خانه پس از یورش موشکی به دزفول
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
گویش مردم دزفول

یشتر مردم دزفول به گویش دزفولی که یکی از گویش‌های جنوب باختری زبان فارسی فارسی دری، سخن می‌گویند. گویش شوشتری نزدیکترین گویش به دزفولی به‌شمار می‌آید. گویشوران این دو گویش مردم بومی شهرهای دزفول و شوشتر می‌باشند. افزون بر این دو گویش لری لرستانی و لری بختیاری در نزد شماری از مردم این شهر و دیگر بخشهای شهرستان دزفول بکار میروند.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
ویژگی‌های جغرافیایی و آب و هوا

شهرستان دزفول از دید جغرافیایی در درازای جغرافیایی ۴۸ درجه و ۲۴ دقیقه خاوری و پهنای جغرافیایی ۳۲ درجه و ۲۲ دقیقه شمالی گسترده شده‌است و بلندای آن از روی دریا ۱۴۰ متر می‌باشد. دزفول مانند بیشتر شهرهای خوزستان دارای آب و هوای گرم و شرجی می‌باشد و تابستانی گرم و زمستانی مدیترانه‌ای دارد. میانگین بارش سالانه باران ۲۵۰ میلی متر و میانگین دما ۳ درجه سانتی‌گراد در زمستان و ۴۹ درجه سانتی‌گراد در تابستان می‌باشد.




Dezful_---_ahmad_fononi__2.JPG
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
ترابری

فرودگاه

دزفول دارای یک فرودگاه است که بعنوان تنها فرودگاه شمال خوزستان در کنار پایگاه چهارم شکاری دزفول تاسیس شده و پروازهای روزانه آن به تهران و مشهد برقرار میباشد همچنین مسئولین در سالهای اخیر درپی گسترش آن و افزایش پروازها می باشند.

راه‌آهن


این شهر به راه‌آهن سراسری پیوند ندارد از این رو از ایستگاه راه آهن اندیمشک که در نزدیکی دزفول است بهره می‌گیرد.

پایانه مسافربری


دزفول دارای یک پایانه بزرگ مسافربری در خاور شهر میباشد. افزون بر این سازمانها و نهاد های مسافربری بسیاری در جای جای شهر برپا میباشد که کار ترابری مسافران را برای سفرهای درون استانی و برون استانی بر دوش دارند.
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
راه‌های زمینی دزفول


  • بزرگراه دزفول – اندیمشک به درازای ۵ کیلومتر

  • بزرگراه دزفول – شوش به درازای ۲۵ کیلومتر

  • راه آسفالته دزفول – شهیون به درازای ۵۵ کیلومتر

  • راه آسفالته دزفول – شوشتر به درازای ۶۷ کیلومتر

  • راه آسفالته دزفول – لالی به درازای ۸۵ کیلومتر


بزرگراه دزفول - اندیمشک

تاکسیرانی


سازمان تاکسیرانی دزفول در سال 1376 راه‌اندازی شد و هم اکنون پس از گذشت یک دهه از آغار به کارش با زیر پوشش دادن شمار 1200 دستگاه تاکسی شهری گردشی و خطی و ساماندهی 100 دستگاه خودروی مسافربر و همچنین شمار 290 دستگاه وانت بار درون شهری به شهروندان خدمت رسانی میکند.


اتوبوسرانی

سازمان اتوبوسرانی دزفول در سال ۱۳۶۹ راه‌اندازی شده است. هم اکنون بیش از 50 دستگاه اتوبوس در ناوگان ترابری درون شهری دزفول به خدمت رسانی میپردازند.


 

ahmadfononi

معاونت انجمن
کارهای دستی

ابزارهای دست ساز چوبی مانند زیرقلیان، قلیان، شمعدان، چوب لباسی، نمکدان و... از سازه‌های دستی شهرستان دزفول به‌شمار می‌آیند. یکی دیگر از سازه‌های دستی این شهر کارهای دستی بر روی فلزها می‌باشد که از آن میان می‌توان ورشوسازی، قلم‌زنی روی زر و سیم و زرگری را نام برد. در کارگاه‌های ورشوسازی بازار کهنه دزفول ابزار چای‌خوری و سینی و آتشدان ساخته می‌شود.نمدمالی، خراطی، کپوبافی و گیوه دوزی نیز از دیگر سازه‌های این شهر به‌شمار می‌آیند.



نمایی از تراش بدنه قلیان بدست یک سازنده قلیان در بازار کهنه دزفول



بازار "کهنه" دزفول در سال ۱۳۵۷
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
دیدنی‌ها

سازه‌های تاریخی



نامی‌ترین سازه تاریخی دزفول «پل قدیم» دزفول است که شاپور نخست ساسانی به کمک زندانیان رومی آن‌را بر روی رود دز ساخت است از این رو پل رومی نیز خوانده می‌شود. این پل پیشینه‌ای نزدیک به ۱۷۰۰ سال دارد. هم‌چنین دژی نیز برای دیدبانی و پاسداری شهر در کنار پل دزفول ساخته شده بود که امروز هم ویرانه‌های آن در شهر دزفول به چشم می‌خورد. این پل چندین بار بازسازی شده‌است از این رو در ساختمان آن رگه‌هایی از معماری(مهرازی) نوین نیز دیده می‌شود. در دوران پهلوی، به سبب ویران شدن دهانه‌های میانی این پل، دو دهانه بتونی ساخته شد.






آسیاب‌های آبی دزفول، مسجدجامع، آرامگاه امامزاده سبزه قبا( برادر تنی امام رضا (ع))، بازار قدیم دزفول، آرامگاه «یعقوب لیث صفاری»، تپه‌های چغامیش، مسجد لب خندق، زیارتگاه شاه ابوالقاسم، مجموعه تاریخی شاه رکن‌الدین، آرامگاه محمدبن‌جعفرطیار، آرامگاه امامزاده رودبند و خانه تیزنو (اداره میراث فرهنگی دزفول) از بخش‌های دیدنی و تاریخی این شهرستان به‌شمار می‌آیند.




 

ahmadfononi

معاونت انجمن
زیارتگاه‌ها و آرامگاه‌ها

از این دست می‌توان آرامگاه حزقیل پیامبر پدر دانیال پیامبر (به گفتی دیگر «بابا حزقیل»)، آرامگاه امامزاده رودبند، زیارتگاه سبزه قبا برادر تنی امام رضا، آرامگاه محمد بن جعفر طیار شوهر «ام کلثوم دختر امام علی»، و همچنین پیر بانگو را نام برد. شایان ذکر است که شهرستان دزفول دارای ده ها زیارتگاه می باشد که بیش از 10 زیارتگاه آن در بافت تاریخی شهر دزفول قراردارد که در این میان می توان به بقعات سبزقبا(برادر امام رضا)- علی مالک (پسران امام علی)- سید محمد- رودبند- عباس علی- سید محمود- حزقیل نبی و... اشاره نمود.
دیگر






آبشار شوی بزرگترین آبشار خاورمیانه
 

ahmadfononi

معاونت انجمن
مکان‌های فرهنگی و ورزشی

بوستان ها




  • شهربازی بعثت
  • باغ پرندگان
  • پارک دولت
  • پارک خانواده
  • پارک ملت
  • پارک حضرت ولیعصر(عج)
  • پارک ساحلی دز (علی کله)
  • پارک دانشجو
  • پارک آزادگان
  • پارک جنگلی میلاد
  • پارک جنگلی لاله
  • مرکز تفریحی سوم شعبان
  • پارک ساحلی رعنا
  • پارک ساحلی دووه



سینماها




  • مجتمع تفریحی سینمای فرهنگی
  • سینما بهمن
  • سینما تیپ زرهی



ورزشگاه‌ها




  • ورزشگاه شهید مجدیان
  • ورزشگاه شهید رجایی (کلوپ)
  • ورزشگاه شهید ناحی
 
بالا