• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

همه ايراني هاي ايران انجمن

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
111111.jpg
 

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
تپه باستاني 'قلايچي' بوكان، انتخابي ديدني براي گردشگران نوروزي

بوكان، مهاباد - تپه باستاني 'قلايچي'، در شمال شرقي شهر بوكان يكي از ديدني ترين مكان هاي تاريخي استان آذربايجان غربي براي مسافران و گردشگران نوروزي است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، آثار و بقاياي تاريخي به جا مانده در تپه باستاني قلايچي در هشت كيلومتري شمال شرقي بوكان، يكي از سايت هاي بسيار كهن در آذربايجان غربي به شمار مي رود كه در نوع خود يكي از مهمترين جاذبه هاي گردشگري است كه گردشگران داخلي و خارجي زيادي از آن بازديد مي كنند.
آثار و كتيبه هايي كه از تپه قلايچي به دست آمده نشان مي دهد كه اين تپه باستاني مركز حكومت 'مانا' ها بوده كه با دولت 'اورارتور' در شمال غرب و 'آشور' در غرب ايران معاصر بوده است.
اين سايت قديمي با توجه به حفاري و كاوش هاي انجام گرفته در سال هاي گذشته توسط كارشناسان باستان شناسي و ميراث فرهنگي داراي تالارهاي بزرگ، اتاقك هاي مربوط به خدايان خير و شر، كتيبه سنگي، ابنيه و آثار سنگي، سنگ فرش هاي جلوي تالار، بنايي مذهبي محسوب مي شود.
شهر قديمي ماناها كه همان تپه مشهور قلايچي است، براساس مفاد كتيبه مكشوفه از اين محل توسط كارشناسان به خط آرامي كهن نوشته و توسط دانشمندان داخلي و خارجي ترجمه شده است.
تاكنون در اثر حفاري هاي مختلف، معماري ساختمان ها، ديوارهاي محيطي به ويژه بخش باقي مانده حصار دوره قديم در مركز تپه آشكار شد و اشياي مكشوفه شامل مهره هاي تزييني و آجرهاي منقوش لعاب دار در اندازه هاي بزرگ و متفاوت، آجرهاي منقوش لعابداري با نقوش و طرح هاي اساطيري، انساني، حيواني، گياهي و هندسي كه برخي از اين آجرها و اشياي كشف شده از اين منطقه در موزه اروميه نگهداري مي شود، بقايايي از يك معبد چليپايي شكل، قربانگاه، اتاق هاي جانبي، حياط هاي تراس بندي شده، حياط هاي سنگ فرش، سطوح سكوهاي آجري و ديوارهاي حايل بين بخش مذهبي و غيرمذهبي را شامل مي‌شود.
درتپه باستاني قلايچي براي نخستين باردرسال 63 كاوش هاي باستاني شناسي به سرپرستي اسماعيل يغمايي صورت گرفت و آثاري از هزاره اول قبل از ميلاد در اثر اين حفاري ها نمايان شد.
از جمله آثار به دست آمده در آن فصل، آجرهاي منقوش و معبدي به شكل صليب است كه برخي از ديوارهاي آن را با گل اجري رنگ آميزي كرده بودند.
در اين تپه، دوره‌هاي باستاني عصر آهن دو ( 1200 تا 850 پيش از ميلاد) و عصر آهن سه (850 تا 550 پيش از ميلاد) مشاهده شده است.
در كاوش هاي بعدي در تپه قلايچي بوكان، بخش مذهبي تپه ظاهر شد و در آن سرنيزه هايي به دست آمده كه بيشتر در آيين هاي مذهبي كاربرد داشته اند و برخي از آن‌ها شبيه نيزه‌هايي هستند كه جنگجويان براي موفقيت در جنگ به خداي جنگ يعني 'هالدي' هديه مي‌كردند.
در اين فصل كاوش همچنين آجرهاي لعابدار با نقوش اساطيري نظير نقوش حيواني، شطرنجي و انساني مانند انسان بالدار، الهه عريان، وسايل زينتي، تعداد زيادي دانه‌هاي گردن‌بند از جنس سنگ‌هاي معدني، عقيق و برنز، قطعاتي از شيشه و انواع گل ميخ‌هاي سفالي در اندازه‌هاي بزرگ كه در تزيينات ديوارهاي قطور خشت به كار مي‌رفته، كشف شده است.
مانا يكي از حكومت‌هاي ناشناخته شمال‌ غرب ايران است و غير از تپه قلايچي در تپه 'زيويه' كردستان و 'حسنلو' در آذربايجان غربي نيز نشانه‌هاي از مانايي ها پيدا شده است.
گزارش از: محمد اديب
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
f7xzvgqurrw2xsmaipwr.jpg



دنج ترين جاي كرج به نظر من اينجاست كه بهش ميگن بام كرج.من هر وقت احساس تنهايي يا دلتنگي كنم مستقيم ميام اينجا.خيلي قشنگه.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جشنواره بادبادک ها تقریبا هر پنج شنبه و جمعه عصرو هر جمعه صبح توو بلوار نبوت روبروی مرکز خرید مهستان وعظیمیه(بام کرج)برگزار میشه
توو این جشنواره کرجی ها به همراه خانواده هاشون و بصورت دسته جمعی تفريح ميكنن
asli2javan165.jpg
 

rahnama

پدر ایران انجمن
قزوین

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مختصات:
17px-WMA_button2b.png
شرقی′۰°۵۰ شمالی′۲۷°۳۶
قزوین

قزوین


17px-WMA_button2b.png
°۵۰٫۰۰شرقی °۳۶٫۱۶شمالی اطلاعات کلی کشور
22px-Flag_of_Iran.svg.png
ایران استان قزوین شهرستان قزوین بخش مرکزی نام(های) قدیمی باب الجنه-مینودر
کشوین-کاسپین-قسوین مردم جمعیت ۳۵۵٫۳۳۸ زبان‌ گفتاری فارسی[۱][۲] مذهب شیعه[۱] جغرافیای طبیعی مساحت ۵۶۹۳ کیلومتر مربع ارتفاع از سطح دریا ۱۲۷۸ متر آب‌وهوا میانگین دمای سالانه ۱۳ درجه سانتی‌گراد[۳] میانگین بارش سالانه ۳۰۲ میلی‌متر[۴] اطلاعات شهری شهردار مسعود نصرتی[۵] ره‌آورد پسته، فندوق پیش‌شماره تلفنی ۲۸۱ وبگاه شهرداری قزوین قَزوین شهری در استان قزوین در ایران است. این شهر مرکز شهرستان قزوین می‌باشد. مساحت قزوین ۵۶۹۳ کیلومتر مربع می‌باشد که از ۵ شهرستان، ۱۹ بخش، ۲۴ شهر و ۴۶ دهستان تشکیل شده‌است.استان قزوین میان مدار ۳۵ درجه و ۲۴ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی و میان ۴۸ درجه و ۴۴ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۵۱ دقیقه طول شرقی در همسایگی استان گیلان (در شمال)، استان مازندران ( در شمال شرقی)، استان البرز ( در شرق)، استان مرکزی (در جنوب شرقی)، استان همدان (در جنوب باختری) و استان زنجان (در باختر) جای گرفته‌است .[۶] جمعیت این شهر برابر سرشماری سال ۱۳۷۵ مرکز آمار ایران برابر با ۵۷۷٫۵۷۱ نفر بوده‌است.[۷] زبان رایج مردم قزوین زبان پارسی است.[۸]
برخی از مردم این شهر به زبان‌های تاتی، مراغی، کردی، لری، ترکی و رمانلویی نیز سخن میگویند.[۹] همچنین قزوین به دلیل قرار گرفتن در گلوگاه ارتباطی استان‌های شمالی و باختری کشور، نزدیکی به تهران، دارا بودن چند شهر صنعتی و نیز برخورداری از چندین دانشگاه از جمله دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و دانشگاه آزاد قزوین از موقعیت جغرافیایی خوبی برخوردار است.[۱۰]
 

rahnama

پدر ایران انجمن
تاریخ، بناها، شخصیت‌ها


عمارت کلاه فرنگی قزوین یا بنای عالی قاپوی قزوین، محل استقرار دولت در زمان شاه طهماسب [۱۱] و شاه اسماعیل دوم صفوی


این شهر در زمان شاه تهماسب صفوی پایتخت ایران بوده‌است. اولین خیابان ایران (خیابان سپه) در قزوین ساخته شد.[۱۲] آب انبار سردار بزرگ‌ترین آب انبار تک گنبدی جهان در قزوین می‌باشد.[۱۳]


قزوین را در نوشته‌های قدیم اروپا شهر باستانی «ارساس» یا «ارسا سیا» و در دیرینه نویسیها یونان همان شهر قدیمی «راژیا» و در زمان اشکانیان به نام پایه گذار آن «اردپا» خوانده‌اند. ساسانیان آنرا «کشوین» نامیده‌اند یعنی سرزمینی که نباید از آن غافل شد برخی هم آنرا «قسوین» یا شهر که مردمی پرپایداری و استوار دارد و بعضی از مورخین هم معرب «کاسپین» گفته‌اند به دلیل آنکه قوم کاسپت از همسایگی دریای خزر به طرف این دشت کوچ کرده و با اقوام بومی درهمی نموده‌اند و گروهی هم به مرکز ایران رفته‌اند و دریای «خزر» نیز به همین دلیل به بحرالقزوین یا «دریای قزوین» شناختگی دارد.

در منطقه قزوین صدها تپه باستانی شناسایی شده‌است و تنها سوراخ کنی تپه سگزآباد نشانگر شهرمندی ۹۰۰۰ ساله یکجانشینی در این دشت برومند است.

کلیسای کانتور قزوین


بنای شهر قزوین را به شاپور ذوالاکتاف نسبت داده و می‌گوید آنجا را شاد شاپور نامید. امام ابوالقاسم عبدالکریم بن محمد رافعی در نسک التدوین فی اخباراهل الدانش به قزوین و زکریای بن محمد محمود ممکونی در آثارالبلاد و یاقوت حموی درمعجم البدان بهگفته ازاین فقیه و شاهزاده فرهاد میرزا معتمدالدوله در نسک هدایه السبیل و کفایه الدلیل باستناد شهرت قزوین را از بناهای شاپور ذوالاکتاف نگاشته‌اند ولی ولی احمد بن ابی عبدالله برقی در نسک النبیان و خواجه حمدالله مستوفی درتاریخ گزیده و محمد حسنخان اعتماد السلطنه در نسک مرآت البدان و امین احمد رازی در هفت ا. قلیم به گفته از البنیان واستاد و بارزایش خاور شناس نامی روس در نسک جغرافیای تاریخی ایران بنای شهر قزوین را بشاپور اول منسوب داشته‌اند. شمس الدین سامی بیک در قاموس الاعلام ترکی در این باره تردید کرده و نوشته‌است که از ایرانیان شاپور ذوالاکتاف با یکی از بهرام‌ها شهر قزوین را بنیاد نموده‌اند. سرچشمه اصلی این دو قول یکی اخبار البدان ابن فقیه و دیگری البنیان احمد بن ابی عبدالله برقعی است که نویسندگان پیشین نیز عموماً با این دو ماخذ استناد داشته‌اند. البته نمی‌توان در این باره دید قطعی داد ولیکن با بررسی اوضاع دوران فرمانروائی این دو پادشاه میمیانیم زمان شاپور ذوالاکتاف که بواسطه صغر سن نمی‌توانست در کارهای کشور کارآمد باشد سراسر مملکت دستخوش کشتار و تاراج طوایف درونی و بیرونی بود

بنابراین باره است بانی قزوین را بنا به نگارش ابن دانشور شاپور ذوالاکتاف بدانیم اما این که ابن دانشورآوردهاست شاپور ذوالاکتاف شهر قزوین را بنا کرده و آن را شاد شاپور نامید. دیگران نیز در این زمینه شرحی نگاشته‌اند از جمله حمدالله مستوفی در دیرینه گزیده به گفته از نسک البنیان قدری بتفصیل پرداخته‌اند و نوشته‌است شهر قزوین را شاپور بن اردشیر بابکان ساخته و آنرا شادشاپور نام کرد همانا آن شهری که در میان قزوین ساخته‌اند چنانچه رودخانه چند بر جنوبی آن روانست و رودخانه ابهر بر شمالی آن و از آنجا اطلال بار و پدیدارست.
محمد حسنخان اعتماد السلطنه نیز در نسک مرآت البلدان به گفته از نسک البنیان این موضوع را تا اندازه‌ای روشن تر به کلک آورده و می‌گوید قزوین را شاپور بن اردشیر بابکان ساخت و شاد شاپور نام نهاد و همانا آن شهری بود که میان رودخانه‌های خررود و ابهر رود می‌ساخته‌اند و آنجا اطلال بار و پدیدار است و مردم آنجا در دیه نرجه که به اردشیر بابکان منسوب است مسکونند و مشهور است در نسک گردآوری رافعی مسطور که حصار شهرستان قزوین اکنون جایی است در میان شهر شاپور ذوالاکتاف ساسانی ساخته‌است.
 

rahnama

پدر ایران انجمن
قزوین پس ازپیدایش اسلام


نیروگاه بخار و سیکل ترکیبی شهید رجایی در بیرون از قزوین


قزوین به دنبال گشایش آن در سال ۲۱ هجری به نام مرز و ثغر مسلمین شناخته شد و مسلمانان برای جهاد با کفار دیلم به سوی آن رهسپار گشتند. روایات فراوانی که دربزرگی قزوین بازگویی شده و کارکرد زمامداران حکومت اسلامی در پشتیبانی از نگاهبانان قزوین ارج والای آن را می‌نماید.
اعزام چهار هزار تن از مسلمانان به فرماندهی ربیع بن خثیم در سال ۳۶ هجری وپیش از جنگ صفین به قزوین بدست امام علی نمونه‌ای از این توجه‌است. بدیهی است که شهر کهن قزوین که به استواری محدود بوده و گنجایش گسیل سترگ کوچندگان و مجاهدان را نداشته و لزوم گسترش آن برای کشش بیشتر مسلمین اعزامی به قزوین احساس می‌شده است.

سعید بن العاص بن امیه که از طرف عثمان والی کوفه بوده برای جنگ با دیلمیان به قزوین می‌آید و آن را شهری استوار و آباد می‌کند قطعا این عمران اولیه قبل از سال ۳۵ هجری که سال قتل عثمان است صورت گرفته‌است.
خانه سازی در بیرون از قلعه کهن شهر ظاهراً نخستین بار بدست محمد بن سنان عجلی و در سال ۹۰ هجری انجام شده و دیگران نیز به تقلید از او در بیرون از شهر به خانه سازی پرداخته‌اند و شهر را گسترش بخشیده‌اند. پیش از سال ۱۶۹ هجری در سالهای خلافت مهدی عباسی و زمانی که فرزندش موسی الهادی ولیعهد بوده و شهرک به نامهای مدینه موسی و مبارکیه در کنار قزوین ساخته شد و همین دستور به گسترش شهر کمک شایانی کرد.
 

rahnama

پدر ایران انجمن
قزوین پس ازپیدایش اسلام


نیروگاه بخار و سیکل ترکیبی شهید رجایی در بیرون از قزوین


قزوین به دنبال گشایش آن در سال ۲۱ هجری به نام مرز و ثغر مسلمین شناخته شد و مسلمانان برای جهاد با کفار دیلم به سوی آن رهسپار گشتند. روایات فراوانی که دربزرگی قزوین بازگویی شده و کارکرد زمامداران حکومت اسلامی در پشتیبانی از نگاهبانان قزوین ارج والای آن را می‌نماید.
اعزام چهار هزار تن از مسلمانان به فرماندهی ربیع بن خثیم در سال ۳۶ هجری وپیش از جنگ صفین به قزوین بدست امام علی نمونه‌ای از این توجه‌است. بدیهی است که شهر کهن قزوین که به استواری محدود بوده و گنجایش گسیل سترگ کوچندگان و مجاهدان را نداشته و لزوم گسترش آن برای کشش بیشتر مسلمین اعزامی به قزوین احساس می‌شده است.

سعید بن العاص بن امیه که از طرف عثمان والی کوفه بوده برای جنگ با دیلمیان به قزوین می‌آید و آن را شهری استوار و آباد می‌کند قطعا این عمران اولیه قبل از سال ۳۵ هجری که سال قتل عثمان است صورت گرفته‌است.
خانه سازی در بیرون از قلعه کهن شهر ظاهراً نخستین بار بدست محمد بن سنان عجلی و در سال ۹۰ هجری انجام شده و دیگران نیز به تقلید از او در بیرون از شهر به خانه سازی پرداخته‌اند و شهر را گسترش بخشیده‌اند. پیش از سال ۱۶۹ هجری در سالهای خلافت مهدی عباسی و زمانی که فرزندش موسی الهادی ولیعهد بوده و شهرک به نامهای مدینه موسی و مبارکیه در کنار قزوین ساخته شد و همین دستور به گسترش شهر کمک شایانی کرد.
 
بالا