• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ali_kermanshah

کاربر ويژه

واسه خاطر مثبت شدن شاخصهاست.
در این نقشه ها فشار هوا در عرضهای بالای جغرافیایی کاهش پیدا میکنه و در عوض پر فشار روی دریای مدیترانه و مسیر استورم تراکی که قرار هست برای منطقه ما حامل بادهای باران آور اقیانوس اطلس باشه ؛مستقر میشه.
این نقشه احتمال رخ داد گرمایش استراتوسفری+بلاکینگ عرضهای بالای جغرافیایی رو کاهش میده در نتیجه این موج سرمایی که قرار هست روی اروپا شکل بگیره کاملا موقتی و کوتاه مدت خواهد بود.

ممنون پاسخ شما بسيار كامل بود .

آيا هنوز احتمال اون شرايط خوبي كه در فوريه براي سواحل پيشبيني كرديد وجود داره يا ديگه منتفي شده ؟؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
8422e9319470602c36b04bbf31eb4e0c.jpg

75e08a1740ae984bad91f9b73712e8be.jpg

e7b708e0be417f63c0767aff65d0c088.jpg

6fb50d3d58479c091ea69f5a75fb7fd9.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
لطفا هر کی دسترسی داره وضعیت شاخصها رو از روی مدل آپگرید جی اف اس لطفا بذاره تا ببینیم وضعیت شاخصها چطوره شده که این آنومالی ها تا این حد تشدید شده.
ممنون

seyyedalireza

مدیر موقت
بنظرتون ما کی میتونیم یک خبر قطعي و مطمئن نسبت به بارش داشته باشیم واز شما بگیریم مثل چند سال پیش که از د
چندین روز قبل خبر یک سامانه عالی میدادیم و تحقق ميافت؟

ali.doosti

کاربر ويژه
امیرمحسن جان سلام...شب وروزت بخیر..
خیلی عامیانه بگم من فکر می کنم از آن جایی که کشور ما دور از بادهای عرض های معتدلس و یه نیرویی بایداین بادها رو به سمت ما کج کنه بخاطر همین شرایط خنثای فازها به ضررماست..چون نه پرفشار قطبی قوی می شه نه جت استریمی به سمت ما میاد نه چیز دیگه...ونکته بعداینکه شرایط خنثای فازها جهانی بی پدیده ترو به وجود میاره...

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان سلام...شب وروزت بخیر..
خیلی عامیانه بگم من فکر می کنم از آن جایی که کشور ما دور از بادهای عرض های معتدلس و یه نیرویی بایداین بادها رو به سمت ما کج کنه بخاطر همین شرایط خنثای فازها به ضررماست..چون نه پرفشار قطبی قوی می شه نه جت استریمی به سمت ما میاد نه چیز دیگه...ونکته بعداینکه شرایط خنثای فازها جهانی بی پدیده ترو به وجود میاره...
سلام علی عزیز
بله 100 درصد همینطور هست که میفرمایید.

قبلا در موردش گفتم شما اینجا تشرف نداشتید ولی وقتی انسو در وضعیت ضعیف یا خنثی قرار میگیره اون موقع است که مولفه اتمسفری mjoتاثیرگذاریش تشدید میشه.
بعضی از محققان ما در تحقیقاتی که انجام دادند اذعان کرده اند که در برخی از نقاط کشور در سه وضعیت خنثی -النینو خفیف و یا لانینا خفیف نوسانات رژیم بارش از قانون خاصی پیروی نکرده ولی من قطعا میتونم خدمت تون عرض کنم تاثیرات النینو و یا لانینای قوی قطعا قابل توجه هست.
ما یکی از دلایلی که تحلیلهایی که ارایه میدم ضعف داره این هست که هرگاه در تحلیل به بن بست رسیده ایم خودمون رو اینطور قانع کردیم که اتمسفر از پیچیدگیهای خاص خودش برخوردار و دانش بشری عاجز از فهم اون ولی این رویه درست نیست.
من به شخصه به تاثیرات درجه اول انسو و mjo اعتقاد راسخ دارم و شاخصهای بعدی مثل Ao و Nao رو در اولویتهای بعدی میدونم. منتهی برای سواحل دریای کاسپین بصورت مشخص استثنا قایلم.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درایورهای آب و هوایی از دید بزرگان اقلیم شناسی آمریکا تا اواسط فوریه::

• Primary Weather Drivers: Weak El Nino base state; MJO; High-latitude ridge development.
ما هم تمام تحلیل هامون رو باید بر همین اساس مدل کنیم.

شب دوستان عزیز خوش.

jabi

New member
سلام دوستان :گل:

تبریک به خاطر بارش باران و برف در مناطق شرق و جنوب و جنوب شرق ٰ همانا همه جای ایران سرای من است

نحوه ی فعالیت پرفشار سیبری در عرض های بالا(میاد تا شمال شرق یه سلامی عرض میکنه و میره)

48 تا 156 ساعت آینده از نگاه مدل ECM

n1yg45jzqrmbtkkx6m09.gif

168 تا 240 ساعت آینده

lf3d2xug0ehq7sahy2gj.gif

شب بر شما خوش خدانگهدار

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
گذر متناوب امواج ناپایدار تراز میانی جو از نیمه شمالی کشور

50.gif

تاریخ : چهارشنبه یکم بهمن 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید

مطابق با آخرین اطلاعات و بررسی نقشه های هواشناسی طی روزهای آینده شاهد استقرار سامانه بندال با هسته نسبتا سردی بر روی بخشهای شمالی و مرکزی اروپا خواهیم بود که سامانه مذکور بتدریج به سمت نواحی جنوبی تر این قاره منتقل خواهدشد، سامانه مورد اشاره بدلیل همراهی جریانات گرم و مرطوب استوایی آفریقا ( تراف معکوس تروپیکال) ضمن تقویت منجر به وقوع بارشهای باران و برف در بخشهای وسیعی از قاره اروپا بهمراه یخبندان خواهد گردید.
در بازه زمانی مشابه به دلیل حرکت سامانه پر فشار و سرد شمالی به سمت کرانه های دریای کاسپین و البته بهره جویی از امواج ناپایدار ضعیفی که بدلیل چینش و الگوی توزیع فشار منطقه، در نواری باریک و مورب از نیمه شمالی ایران گذر خواهد کرد ، از اواخر وقت فردا پنجشنبه شاهد آغاز دور جدیدی از بارشها در سطح کشور و از سمت نواحی شمالی استانهای آذربایجان شرقی و غربی- اردبیل و نواحی غربی دریای کاسپین خواهیم بود.
نقشه های فعلی حکایت از این دارند که سامانه مذکور بدلیل همراهی با سامانه پرفشار شمالی از سرعت زیادی برخودار بوده و طی روز جمعه شاهد گسترش بارشها در استانهای مازندران-گلستان- خراسان شمالی و نواحی شمالی استان خراسان رضوی و همچنین شهر مشهد خواهیم بود. فعالیت این سامانه در بامداد روز یکشنبه 5 بهمن بصورت کامل در شمال شرق کشور خاتمه خواهد یافت.
انیمیشن بارش 6 ساعته بارش - فشار سطح دریا- ضخامت لایه 500-1000 میلی بار ( هواشناسی کانادا)​
442fqfzqttkrz39axg8d.gif
اما این پایان کار نخواهد بود و از اواسط وقت روز دوشنبه با نفوذ سریع سامانه ای شمالی و جوان از سمت غرب دریای کاسپین مجددا بارشها از سمت شمال غرب و غرب دریای کاسپین آغاز خواهد شد که دامنه فعالیت این سامانه بر خلاف سامانه روزهای ابتدایی هفته پیشرو، علاوه بر نوار شمالی کشور ، استانهای حاشیه رشته کوههای البرز از جمله زنجان- قزوین- البرز-تهران را نیز طی شامگاه دوشنبه 6 بهمن و بامداد سه شنبه 7 بهمن تحت تاثیر قرار خواهد. سامانه مذکور مطابق با نقشه های امروز طی روز سه شنبه با سرعت زیادی به استانهای خراسان شمالی و رضوی خواهد رسید که انتظار بر این است که شاهد بارشهای مطلوبی در غالب نقاط استان و شهر مشهد باشیم.​
انیمیشن بارش 6 ساعته بارش - فشار سطح دریا- ضخامت لایه 500-1000 میلی بار ( هواشناسی کانادا)​
شامگاه دوشنبه 6 و روز سه شنبه 7 بهمن 1393​
usx9x8drag4u92doqblv.gif
بدلیل طبع سامانه و استقرار هوای سرد اینروزها در غالب نقاط نیمه شمالی، عمده بارشها به شکل برف نمود خواهد داشت و طبق معمول سامانه های شمالی شدت بارش در استانهای ساحلی دریای کاسپین و پس از آن در در استانهای واقع در شمال شرق کشور خواهد بود. لذا احتمال اختلال در تردد جاده ای محورهای کوهستانی و برف گیر نیمه شمالی دور از انتظار نمیباشد​
نکات مهم :
1-احتمال وقوع پیش بینی صادر شده به میزان 43 درصد میباشد.
2-در صورت نیاز آپدیت جدید به سایت اضافه خواهد شد.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
الان دیگه دقیقا دمای آب در ناحیه نینو 3.4 مشابه با سال 2005 میلادی یا همون سال 1383 شده:

nino34.png

محسن جان خوش خبر باشی . یعنی یک روزی میشه که سرعت سامانه ها مثل قدیما کند بشه وچند روزی مهمان ما و همه دوستان باشن .با تشکر

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا