• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
ايرج اخيرا فشار صفحه عربي به سمت فلات ايران بسيار بيشتر شده و بر روي فلات ايران كه جزي از بلوك مقاوم اوراسياست هر از گاهي در نقاطي از اون گسيختگي ايجاد ميشه. مناطقي كه از ايران كه به لحاظ تاريخي به دوره ي بازگشت زلزله خود نزديكتر هستن قطعا در خطر هستن و اين فشار مضاعف هم كمك شاياني به اين قضيه خواهد كرد.
مهرداد جان این زلزله ربطی به فشار صفحه عربستان نداره، زلزله های که منشاء شون صفحه عربستان هست در امتداد شمال غربی-جنوب شرقی زاگرس اتفاق می افتند، ضمنا عمق زلزله های مربطو به جرکت صفحه عربستان ندرتا به 15 کیلومتر میرسه، نمونه اش رو هم به عینه در بوشهر میشه دید، دلیل این عمق کم هم برمیگرده به این که دو صفحه شبیه هم به همدیگه برخورد کردن و حالا فشار یکی، باعث ایجاد گسل و زلزله در دیگری میشه. حد شرقی صفحه عربستان در تولید زمین لرزه و گسل، گسل میناب در استان هرمزگان هست به تعداد آتش فشان ها در سیستان و بلوچستان دقت کنید:

m4.jpg

زلزله سیستان ساز و کار کاملا متفاوتی داره، دلیل این زلزله برمیگرده به گسل مکران که اگر امتدادش رو ببینید به زیر آب های دریای عمان میره و باعث میشه عمق دریا در سواحل نزدیک به ایران تا 3000 متر هم برسه! (مقایسه کنید با عمق خلیج پارس). در این ناجیه، صفحه اقیانوسی هند در حال حرکت به سمت شمال هست و چون پوسته اقیانوس ها وزن مخصوص بیشتری نسبت به بقیه پوسته زمین داره (چون از گرانیت ساخته شده) به زیر صفحه ایران میره و با رسیده به جبه شروع به ذوب شدن میکنه، این اتفاق در عمق 80 تا 100 کیلومتری عمق زمین اتفاق می افته و به همین دلیل هم عمق زلزله در این ناحیه اینقدر زیاد هست.

m3.jpg

image106.jpg

دقیقا به همین دلیل هست که من نگران فوران آتشفشانی در منطقه هستم.

این هم برای مطالعه بیشتر:

http://www.parsmine.com/57-زمین شناسی مکران و توان معدنی آن.html

http://www.iiees.ac.ir/iiees/bank/sistan_balochestan/saravan_report880210.html

آخرین ویرایش:

Abbath

New member
حالا جالبه هر نقطه ای از ایران زلزله میاد نوک پیکان به سمت تهران گرفته میشه گویا احساس میکنن حق تهران هست که زلزله بیاد ! سینای عزیز 6.5 ریشتر در دماوند بیاد ساختمونای تازه ساز تهران و مثلا با قدمت کمتر از 15 سال به راحتی مقاوت میکنند چیزی هم نمیشه مگر اینجا(تهران) خونه ها از کپر و کاهگل و بند تومبون درست شده که شهر با خاک یکی بشه ؟

مشکل اصلی تهران ساختمونای قدیمی هست که بیشتر در نیمه جنوبی شهر ساخته شدن . و با درصد کمتر در سایر نقاط شهر هم هستن

خود شهر تهران احتمال زلزله شدیدش بسیار بسیار کمه . منظورم اینه که مرکز زلزله رو خود شهر تهران باشه .

البته محمد جان یه چیزی هم هست،فک میکنی اونا دوست ندارن زیر یه سرپناه مطمئن زندگی کنن؟چرا اونام میخوان،اما نمیشه،پولشو ندارن،حکومت که داره دلارهای نفتی رو همین جوری بذل و بخشش میکنه،یه مقدار اگه بیاد دست و بال اینا رو بگیره،اونام استقبال میکنن،به هرحال هیچی از جون آدم با ارزش تر نیست که:گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
زلزله نگاری امریکا عمق زلزله و 82 و ژئوفیزیک تهران 95 کیلومتر اعلام کرده . عمقش خیلی زیاد بوده خدا رو شکر . زیاد باشه خوبه دیگه نه ؟

اره هرچی عمق بیشتر باشه درصد خرابی کمتره اما مناطق بیشتری زمین لرزه رو حس می کنند ( قدرت نشر امواج زلزله به جوانب بیشتر میشه )

ali.doosti

کاربر ويژه
ببخشید یه سوال!ممکنه ما هم حسش کرده باشیم؟
همون ساعتا یه صدا اومد نمی دونم رعدوبرق بودد چی بود؟یه صدا شبیه رعد و یه دونه هم بود!:تعجب2:

navid-mashhad

کاربر ويژه
مقامات استانی می گن کشته نداریم امیدوارم راست باشه و نداشته باشیم:خجالت2:

[h=3]فرماندار سراوان: به خیر گذشت؛ فقط 27 مجروح[h=3]فرماندار سراوان اعلام کرد که خسارات انسانی در زلزله این منطقه تاکنون تنها 27 مجروح گزارش شده است.
محمد شریف خالقی عصر امروز در گفت و گویی اعلام کرد : کانون زلزله در 25 کلیومتری شهر ˈ گشتˈ و 65 کیلومتری مرکز شهر سراوان بوده است.

وی گفت : تلفات انسانی منحصر به 27 مجروح بوده و در بافت های فرسوده که از خشت و گل ساخته شده ، در حد 10 تا 15 درصد تخریب گزارش شده است.

وی تاکید کرد : تمام امکانات شهرستان بسیج شده تا برای کمک رسانی و رسیدگی سریع به مشکلات مناطق زلزله زده اقدام شود.

خالقی افزود : به آثار تاریخی منطقه نیز خسارات کلی وارد نشده است.

وی همچنین با اشاره به فعال شدن سریع ستادهای استان و شهرستان خاطرنشان کرد : فعلا نیازی به کمک از استانهای اطراف نیست و نیازهایمان را در سطح استان پیگیری می کنیم.

وی به شهروندان توصیه کرد از تردد بیمورد در سطح شهر خودداری کنند و در باره خبرهای مناطق زلزله زده نیز به رسانه های گروهی توجه کنند.

فرماندار سراوان گفت: تیم های هلال احمر ، بسیح منطقه و ناحیه مقاومت ، نیروهای انتظامی و مرزبانی در این زمیه به شکل فعالی در صحنه حضور دارند.

استاندار: تاکنون گزارشی از تلفات زلزله نداریم

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر تلفات ناشی از زلزله هفت و نیم ریشتری عصر امروز در سراوان ارائه نشده است.

ˈحاتم ناروئیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: ساعت 15 و 15 دقیقه امروز زمین لرزه هفت و نیم ریشتری در روستای مرزی ˈگشتˈ شهرستان سراوان واقع در شرق این استان اتفاق افتاد.

وی اظهار داشت: تنها سه نفر بر اثر تخریب دیوار خشت و گلی زخمی شده اند که بلافاصله توسط نیروهای امداد درمان شدند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: یک مورد آتش سوزی نیز در منطقه زلزله زده اتفاق افتاد که بلافاصله با تلاش آتش نشانان مهار شد.

ناروئی افزود: برق منطقه حادثه دیده نیز که به مدت 35 دقیقه قطع بود با تلاش متخصصان شبکه برق منطقه ای وصل شد.

وی اظهار داشت: ارتباط تلفنی منطقه زلزله زده نیز به سبب ترافیک شبکه با اختلال رو به رو شده است که متخصصان مخابرات در حال رفع آن هستند.

او گفت: تنها چند دیوار خشت و گلی در برخی روستاهای منطقه زلزله زده تخریب شده است.
اخبار تکمیلی ارسال می شود...

mohamad$

کاربر ويژه
البته محمد جان یه چیزی هم هست،فک میکنی اونا دوست ندارن زیر یه سرپناه مطمئن زندگی کنن؟چرا اونام میخوان،اما نمیشه،پولشو ندارن،حکومت که داره دلارهای نفتی رو همین جوری بذل و بخشش میکنه،یه مقدار اگه بیاد دست و بال اینا رو بگیره،اونام استقبال میکنن،به هرحال هیچی از جون آدم با ارزش تر نیست که:گل:

عباس جان همه این مشکلات هم به خاطر این تبعیض هایی هست که متاسفانه در کشور ما وجود داره . من خودم وضعیت مردم جنوب و دیدم خیلیا تو خونه های بسیار ناجور و در وضع خیلی بدی زندگی میکنند . روستایی هاشون در وضعیت خوبی نیستن . از نظر رسیدگی به وضع روستاییان فکر میکنم جنوب کشور بدترین وضع و داره . و بعدش مرز های غربی .

aria_tehran

کاربر ويژه

grb2usb3lmng25xjn0yh.jpg

عکس سمت راست مردم تهران در روز طبیعت (۱۳بدر) ۱۳۸۴
عکس سمت چپ مردم تهران در روز طبیعت (۱۳بدر) ۱۳۹۲ در همان شهری به نام تهران

arashz

مدیر بخش هواشناسی
واقعا موندم چی بگم! امیدوارم خدا به همه مردم اون منطقه رحم کنه، امیدوارم اتفاق بدی برای هیچ کس در هیچ نقطه ایران نیوفته.

دوستان فعلا :گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
عباس جان همه این مشکلات هم به خاطر این تبعیض هایی هست که متاسفانه در کشور ما وجود داره . من خودم وضعیت مردم جنوب و دیدم خیلیا تو خونه های بسیار ناجور و در وضع خیلی بدی زندگی میکنند . روستایی هاشون در وضعیت خوبی نیستن . از نظر رسیدگی به وضع روستاییان فکر میکنم جنوب کشور بدترین وضع و داره . و بعدش مرز های غربی .

محمد جان در همین جنوب خراسان مناطقی وجود داره که هنوز با خر گندم اسیاب می کنن و شب ها روی حصیر میخوابن والله که شرق کشور بعضی مناطقش از جنوب و نوار غربی خراب تره
زلزله تابستون زیرکوه قائن 5.5 ریشتر بود و 8 کشته داد!!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد فکر کنم با توجه به چینش گسل ها احتمال اینکه خود شهر مرکز زلزله باشه کمه و این خودش شانس خوبیه واس تهران نه؟

البته من به اطلاعات نقشه هاي جديد گسل هاي شهر تهران دسترسي ندارم. برخي از غير هم سطح بودن اتوبان هاي تهران به وجود گسل هاي نا شناخته نسبت داده ميشه. در حال حاظر حضور ذهن ندارم اما توي يك مصاحبه اي كه يكي از مقامات زلزله شناسي داشت از اتوبان همت يا رسالت نام برده شده بود. در صورتي كه اون گفتگو رو پيدا مي كنم ميزارمش.

اما گذشته از اين صحبتها.

گسل هاي مشا كه در نتهايت مجموعه گسل هاي شمال تهران رو ايجاد مي كنه و گسل هاي شمال و جنوب ري و گسل ايوانكي و همينطور قصر فيروزه. اينها گسل هايي هستن كه براي شهر تهران تهديد به حساب ميان. كه همه گي در حومه تهران واقع هستن اما در صورتي كه يكي از 3 سناريو ترسيم شده محققان ژاپني خدايي نكرده اتفاق بيوفته بدترين نوع اون سناريو گسل ري هست. گسل ري به دليل قرابت و نزديكي كه به مناطق جنوبي شهر تهران داره پر خطرترين و پر تلفات ترين سناريوهاي ترسيمي براي شهر تهران هست.

در اين سناريو با فرض وقوع يك زلزله 7 ريشتري در گسل شمال يا جنوب ري كل جنوب تهران با خاك يكسان مي شن به دليل اينكه اكثر بافت هاي جنوب شهر تهران قديمي هستن و جز بافت هاي فرسوده محسوب مي شن و نيز به دليل تراكم جمعيت سبب تلفات در حد ميليون خواهد شد.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
مهرداد جان این زلزله ربطی به فشار صفحه عربستان نداره، زلزله های که منشاء شون صفحه عربستان هست در امتداد شمال غربی-جنوب شرقی زاگرس اتفاق می افتند، ضمنا عمق زلزله های مربطو به جرکت صفحه عربستان ندرتا به 15 کیلومتر میرسه، نمونه اش رو هم به عینه در بوشهر میشه دید، دلیل این عمق کم هم برمیگرده به این که دو صفحه شبیه هم به همدیگه برخورد کردن و حالا فشار یکی، باعث ایجاد گسل و زلزله در دیگری میشه. حد شرقی صفحه عربستان در تولید زمین لرزه و گسل، گسل میناب در استان هرمزگان هست به تعداد آتش فشان ها در سیستان و بلوچستان دقت کنید:

m4.jpg

زلزله سیستان ساز و کار کاملا متفاوتی داره، دلیل این زلزله برمیگرده به گسل مکران که اگر امتدادش رو ببینید به زیر آب های دریای عمان میره و باعث میشه عمق دریا در سواحل نزدیک به ایران تا 3000 متر هم برسه! (مقایسه کنید با عمق خلیج پارس). در این ناجیه، صفحه اقیانوسی هند در حال حرکت به سمت شمال هست و چون پوسته اقیانوس ها وزن مخصوص بیشتری نسبت به بقیه پوسته زمین داره (چون از گرانیت ساخته شده) به زیر صفحه ایران میره و با رسیده به جبه شروع به ذوب شدن میکنه، این اتفاق در عمق 80 تا 100 کیلومتری عمق زمین اتفاق می افته و به همین دلیل هم عمق زلزله در این ناحیه اینقدر زیاد هست.

m3.jpg

image106.jpg

دقیقا به همین دلیل هست که من نگران فوران آتشفشانی در منطقه هستم.

این هم برای مطالعه بیشتر:

http://www.parsmine.com/57-زمین شناسی مکران و توان معدنی آن.html

http://www.iiees.ac.ir/iiees/bank/sistan_balochestan/saravan_report880210.html

هه

آره ارش جان

مي دونم عزيزم

من كلي گفتم

بله منطقه مكران در حاشيه و مرز اصلي بين صفحات هست.

Amir Masoud

کاربر ويژه
خدا رو بسیار شاکرم که علی رقم این زمین لرزه عظیم ، تلفات تا حالا نداشتیم...

امیدوارم دیگه شاهد چنین حوادثی نباشیم...

هم اکنون در اردبیل برف بصورت دانه دانه و خیلی پراکنده میباره و دما 3 درجه شده...

Abbath

New member
قزوین هوا ابری بود تا دقایقی پیش به همراه وزش باد،الان هوا باز شده اما هنوز باد رو داریم

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا