• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mahmood600

کاربر ويژه
EUMETSAT_MSG_AMV-easternEurope.png

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
اين م تقديم دوستان

استقرار مركز يك ناوه بسته عميق در طول مدار 45 شرقي و عرض 31 درجه شمالي بر روي جنوب عراق ديده مي شود. اين ناوه بسته، با حركت پادساعتگرد خود سبب فرارفت توده هواي گرم و مرطوب جنوبي از سمت جنوب غرب به داخل كشور شده است. اين سلول بسته عميق بوده و از تراز 300 تا 850 ميلي باري در نقشه ها ديده مي شود. محور فرود اين ناوه با جهت جنوب غربي _شمال شرقي بوده كه تراف آن تا شمال شرق آفريقا و كشور مصر گسترش يافته ست.

sh7pv6y264r8xn4stplh.png

بر روي شمال اقيانوس هند هسته پر فشار جنب حاره اي استقرار يافته كه محور پشته حاصل از آن در مدار 55 تا 70 درجه طول شرقي و تا عرض 30 مشاهده مي شود.
پشت فرود ناوه مذكور، استقرار پشته پر فشار آزور حاكميت داشته كه از شمال آفريقا به صورت مورب تا شمال درياي خزر در راستاي غربي _شرقي استقرار يافته است.

bqe1qllkrfnxjnaq81le.png

در سطح زمين، در نوار شمالي كشور زبانه هاي پر فشار استقرار داشته اما در غاالب مناطق كشور وجود كم فشار به وضوح ديده مي شود.
وجود مراكز متعدد كم فشار بر روي شبه جزيره عربستان و عراق سبب ناپايداري تراز سطح زمين شده است. در اين نقشه نفوذ زبانه هاي كم فشار مونسوني سوداني از جنوب درياي سرخ به سمت شمال عربستان و عراق سبب جريان انتقال هواي گرم و مرطوب جنوبي ميشود.

2ej4w0gcgsqa81yx9104.png

نقشه هاي تراز 850 به واسطه نزديك بودن به سطح زمين تا حدودي ويژگي هاي تراز سطح زمين رو دارا بوده و از اين حيث موقعيت مناسبي براي مطالعه شرايط نزديك به سطح زمين را فراهم مي سازد.
در نقشه بادهاي سطح 850 ميلي بار وجود مركز پر فشار سطحي كه در حوالي تركمنستان استقرار يافته است، بواسطه واچرخندي اين پرفشار، ايجاد باد هاي شمال شرقي شده كه از سمت شمال شرق به سوي غرب كشور روانه يافته و به درون ناوه مستقر بر روي عراق مكيده ميشود نقش اين باد ها شارش هواي خنك به داخل سيستم ناپايدار مي باشد.
هواي گرم و مرطوب جنوبي نيز توسط پر فشار مستقر بر روي درياي عرب به سمت كم فشار ناپايدار دميده مي شود.

2ojgntd1f3mww59nhd.png

نقشه رطوبت سطح 850 ميلي بار، به وضوح وجود رطوبت جنوبي از درياي سرخ و اقيانوس هند رو به سمت مركز كمفشار نشان مي دهد.

1szt2gocq1ijjspsdki.png

باد هاي سطوح 250 ميلي بار بعنوان بادهاي تشكيل دهنده رودباد يا همان جت استريم ها شناخته ميشود.
در نقشه زير مشاهده مي شود كه يك فرود سبب شده تا غرب خاورميانه تا شمال عربستان و درياي سرخ منطقه اي آرامش از نظر سرعت بادهاي جت استريم برقرار گردد. اما در جنوب دريا سرخ در راستاي جنوب غربي _شمال شرقي تا جنوب ايران هسته اصلي روباد استقرار يافته و سرعت باد در هسته آن به بيش از 50 متر در ثانيه ميرسد. اين خود به ناپايداري جو مي افزايد. در واقع جت استريم جنب حاره اي به عرص هاي پايين تر بر روي درياي سرخ عقب نشسته است.

بر هم كنش ناوه مستقر بر روي عراق و مركز پر فشار جنب حاره اي بر روي شمال اقيانوس هند سبب تضاد حرارتي و افزايش سرعت باد در مرز بين اين دو توده هوا شده است.
هسته ديگري در راستاي شمال غربي_جنوب شرقي در شرق خاورميانه مشاهده مي گردد.

3zvjw4g6v9jy7sklerm.png

Amir Masoud

کاربر ويژه
سلام محمود جان. اون ها بارونن اون آخرها؟! وای بارووون :شاد:

سلام به بهزاد عزیز و مهربان...:گل:

بهزاد جان اون سایتی که ازش پیش بینی بلند مدت رو می بینی واسه 3 ماه تابستون واسه اردبیل و گیلان جه جور چشم اندازی داره؟

mahmood600

کاربر ويژه
سلام محمود جان. اون ها بارونن اون آخرها؟! وای بارووون :شاد:
سلام بر بهزاد عزیزم خوبی داداشی خیلی دلم برات و هم برای امیر مسعود عزیز تنگ شده همیشه به یادتون هستم:گل:
اره داداشی اونا بارون هستند وقفه کوتاهی در بارشهای شمال ایجاد شده که انشاا... بهبود خواهد یافت
بهزاد همه این تغییرات زمینه ساز بارانهای سیل اسای 15 مرداد به بعد در شمال است

Dr.ben

کاربر ويژه

سلام به بهزاد عزیز و مهربان...:گل:

بهزاد جان اون سایتی که ازش پیش بینی بلند مدت رو می بینی واسه 3 ماه تابستون واسه اردبیل و گیلان جه جور چشم اندازی داره؟

سلام به امیر مسعود عزیز.
من پیش بینی یک ماه رو از این سایت نگاه میکنم:

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/CFSv2seasonal.shtml

واسه ماه آینده میلادی همچنان ما رو با بارش کمتر از نرمال می دونه:

CFSv2.Prec.20130502.201306.gif

البته همین سایت پیش بینی سه ماه هم داره که در آپدیت دیروزش وضعیت بارشی خوبی رو واسه سه ماه آینده جنوب غرب کشور در نظر گرفته:

glbPrecSeaNormInd1.gif

و صد البته از تمامی این ها بهتر و دقیق تر پیش بینی های اساتید عزیز همچون امیر محسن و مهرداد و ماهان هست.

Dr.ben

کاربر ويژه
سلام بر بهزاد عزیزم خوبی داداشی خیلی دلم برات و هم برای امیر مسعود عزیز تنگ شده همیشه به یادتون هستم:گل:
اره داداشی اونا بارون هستند وقفه کوتاهی در بارشهای شمال ایجاد شده که انشاا... بهبود خواهد یافت
بهزاد همه این تغییرات زمینه ساز بارانهای سیل اسای 15 مرداد به بعد در شمال است

تشکر فراوان جناب محمود عزیز. امیدوارم بعد از این همه کم بارشی بار دیگر گیلان و البته بقیه نقاط کشور عزیزمون که فعلا درگیر کم بارشی هستند، سیراب بشن. والله ما هم بسیار دلتنگیم. امیدوارم به زودی فرصتی باشه تا شما و امیر مسعود عزیر رو ملاقات کنم :گل:

mahmood600

کاربر ويژه
تشکر فراوان جناب محمود عزیز. امیدوارم بعد از این همه کم بارشی بار دیگر گیلان و البته بقیه نقاط کشور عزیزمون که فعلا درگیر کم بارشی هستند، سیراب بشن. والله ما هم بسیار دلتنگیم. امیدوارم به زودی فرصتی باشه تا شما و امیر مسعود عزیر رو ملاقات کنم :گل:
انشاا... من که همیشه منتظر و چشم به راه تو و امیر مسعود عزیز هستم

Amir Masoud

کاربر ويژه
انشاا... من که همیشه منتظر و چشم به راه تو و امیر مسعود عزیز هستم

سلام محمود عزیز و دوست داشتنی...

خیلی خیلی از لطفت ممنونم داداشی:گل:

من به امید خدا آخر اردیبهشت دیگه سرم خلوت میشه و حتما با بهزاد گل هماهنگ میشیم که باهم بریم طبیعت زیبای گیلان رو بگردیم به امید خداا...

من هم چشم انتظار دیدن شما اساتید بزرگوار هستم

Amir Masoud

کاربر ويژه
سلام به امیر مسعود عزیز.
من پیش بینی یک ماه رو از این سایت نگاه میکنم:

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/CFSv2seasonal.shtml

واسه ماه آینده میلادی همچنان ما رو با بارش کمتر از نرمال می دونه:

CFSv2.Prec.20130502.201306.gif

البته همین سایت پیش بینی سه ماه هم داره که در آپدیت دیروزش وضعیت بارشی خوبی رو واسه سه ماه آینده جنوب غرب کشور در نظر گرفته:

glbPrecSeaNormInd1.gif

و صد البته از تمامی این ها بهتر و دقیق تر پیش بینی های اساتید عزیز همچون امیر محسن و مهرداد و ماهان هست.

درسته بهزاد جان

مهرداد عزیز و امیر محسن سرور ما هستن و من بهشون افتخار می کنم:گل:

navid-mashhad

کاربر ويژه
عووووووووووووووووووووف

نروژ برای 8 روز دیگه 0.5 میلی متر در نظر گرفته برای مشهد
:شاد::شاد:

Dr.ben

کاربر ويژه
نروژ در یک اقدام کم سابقه و اچي مچي لا ترچي گونه واسه رشت هم بارون ظاهر کرده:

dex3yuf3htwwiinwn5r.jpg

IRAJ1

کاربر ويژه
gfs برا ما تا 104 میلیمتر بارش درنظر گرفته که در صورت تحقق تا نزدیک 600 میلیمتر پیش خواهیم رفت

13051012_2_0212.gif

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
از روز دوشنبه بتدریج پشته مستقر از شمال کشور خارج میشه و شاهد نزدیک شدن ناوه ای خواهیم بود که ار شمال اروپا تا عرض های پایین تر کشیده شده. هسته کم ارتفاع فعلی عراق هم تخریب خواهد شد.اما همچنان مراکر متعدد کم فشار جنوبی از دریای سرخ تا ترکیه نفوذ خواهند داشت که سبب انقال رطوبت جنوبی به عرض های بالاتر میشن.به طور کل شرایط شمال کشور رو به اواخر هفته آینده جهت بارش بهبود پیدا می کنه.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا