• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mohamad$

کاربر ويژه
به خاطر اینکه ایرج جان ما به اونجا تعلق خاطری نداریم . اطراف کوالالامپور یه معبدی هست که ارتفاعش از شهر بیشتره و هواشم خنکتره اسمش وو یادم نیست ولی کلی پله داره و بالاش هم یه غاره که بودایی ها اونجا مراسم دارن و خیلی هم سرسبزه اونجا رو برو . پارک ابیش ( سان وی لاگون ) هم خوبه نزدیک شهره

IRAJ1

کاربر ويژه
به خاطر اینکه ایرج جان ما به اونجا تعلق خاطری نداریم . اطراف کوالالامپور یه معبدی هست که ارتفاعش از شهر بیشتره و هواشم خنکتره اسمش وو یادم نیست ولی کلی پله داره و بالاش هم یه غاره که بودایی ها اونجا مراسم دارن و خیلی هم سرسبزه اونجا رو برو . پارک ابیش ( سان وی لاگون ) هم خوبه نزدیک شهره

اینجا باید باشه بهشت و جهنمم بهش میگن واقعا هواش خنک بود

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
درود خداوند بر دوستان عزیز
سلام گرم مرا از مالزی و از کنار خط میانی زمین پذیرا باشید

این عکس تقدیم میکنم به همه بزرگواران بویژه مهرداد عزیز به خاطر علاقه وافرشون به این پدیده عظیم ،مانسون با شکوه هند بروی خلیج بنگال

درود بر ايرج عزيز

خدا قوت

دلم برات تنگ شده بود

سوغات يادت نره ها :گل:

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
pzd1wr9xj4u30e6m0v9e.png

mohamad$

کاربر ويژه
اره فکونم همینجا بود ایرج جان . :گل: من یادمه اون موقع هتلمون خیابون جالانگ پاهانگ بود . عجب اسم مسخره ای:خنده2:

IRAJ1

کاربر ويژه

درود بر ايرج عزيز

خدا قوت

دلم برات تنگ شده بود

سوغات يادت نره ها :گل:
درود مرد بزرگ
سوغاتی بروی چشم
مهرداد جان یه سوال وقتی از روی خلیج بنگال رد میشدیم هواپیما 12000 متر از سطح دریا ارتفاع داشت و هر از چندگاهی وارد توده هایی از ابر میشدیم مگه تو همچین ارتفاعی ابرهای قابل بارش وجود داره؟

Cumulonimbus

متخصص هواشناسی
بعد از چند روز بسيار گرم بالاخره باد شمالي به مشهد رسيد و هواي خوب و مطبوعي رو ايجاد كرده است.

Current weather observation

The report was made 24 minutes ago, at 17:00 UTC
Wind 15 km/h from north/northwest
Temperature 25°C
Humidity 44%
Pressure 1010 hPa
Visibility 8000 m

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
درود مرد بزرگ
سوغاتی بروی چشم
مهرداد جان یه سوال وقتی از روی خلیج بنگال رد میشدیم هواپیما 12000 متر از سطح دریا ارتفاع داشت و هر از چندگاهی وارد توده هایی از ابر میشدیم مگه تو همچین ارتفاعی ابرهای قابل بارش وجود داره؟

درود بر مرد مهين پرست :گل:

ايرج عزيز ابرهاي رده بالا، شامل خانواده سيروسها ( سيروس، سيروكومولوس و سيرو استراتوس) در ترازهاي بالا بوجود ميان.

از طرفي اين نكته رو همه ما ميدونيم كه هرچه از قطب به سمت استوا حركت مي كنيم ضخامت جو افزايش پيدا مي كنه و ما حداكثر ضخامت و ارتفاع جو رو در استواي زمين داريم.

توي مناطق حاره ارتفاع دسته سيروس ها از 6 تا 18 هزار متر متغيير هست. پس با اين اوصاف توي اون ارتفاع كه شما ابر ديدن جاي تعجبي نداره. :گل:

با به همين نسبت در ارتفاع كمتر ابر هاي متوسط مي تونن ظاهر بشن.

navid-mashhad

کاربر ويژه
درود محمد جان
اینجا عصر که میشه دوش آسمون باز میشه ولی نمیدونم چرا بارونای اینجا بهم حال نمیده یعنی اصلا برام مهم نیست بارون بیاد یا نه
دلوم سی وطن هلاکه ،گوشه نقشه اونور پونزم که بری وطنه و یه چیز دیگس

درود بر بختیاری غیور . ایرج کبیر .
آقا تونستی یک سر به کره شمالی هم بزن:خنده2:D:

navid-mashhad

کاربر ويژه
از کوهنوردی شبانگاهی برگشتم
ای حال داد
چند تا عکس هم گرفتم که به دلیل غبار آلودگی هوای مشهد و وجود گرد و خاک عصرگاهی چندان جالب نشده
تا 15-20 دقیقه دیگه چنتاشو میزارم

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
خوب تا به الان با 3 نوع جت استريم آشنا شديم:

1- جت استريم قطبي
2- جت استريم جنب حاره اي
3- جت استريم شرقي حاره اي

كه 2 تا اولي مختص هر 2 نيمكره شمالي و جنوبي هستن و از غربي به شرق جريان دارن در صورتي كه نوع سوم مختصل تنها نيمكره شمالي و فقط و فقط در منطقه جنب حاره اي از شبه قاره هند تا شمال آفريقا جريان خواهد داشت و برخلاف 2 نوع اول از شرق به غرب جريان داره.

حالا مي خوايم با نوع چهارم جت استريم آشنا بشيم:

جت استريم سومالي Somali jet

اين نوع جت استريم بواسطه بادهاي ي آليزه (تجارتي ست) كه در فصل مونسون از نيمكره جنوبي با جهت جنوب شرقي به سمت استوا رفته و در آنجا استوا رو به شكل قلاب طي كرده و در برخورد با كوهستان هاي آفريقا در نيمكره شمالي به صورت بادهاي جنوب غربي درميان كه به جت سومالي مسهور هستن. جت سومالي كه از كنيا، سومالي و ساحل (= Sahel؛ بخشى از آفريقا كه در جنوب صحراى بزرگ قرار دارد) عبور كرده و از ساحل آفريقا در عرض 9 درجه شمالي در تراز پايين و خيلي سريع خارج مي شود. J. Findlater يك هواشناس بريتانيايي اين جت استريم تراز پايين را مشاهده كرد و كشف نمود كه اغلب در فاصله بين 1 الي 1.5 كيلومتري بالاي سطح زمين ظاهر مي شود.

7fo5iafi66p46quo7mvn.png

آخرین ویرایش:

rahsazan

کاربر ويژه
از کوهنوردی شبانگاهی برگشتم
ای حال داد
چند تا عکس هم گرفتم که به دلیل غبار آلودگی هوای مشهد و وجود گرد و خاک عصرگاهی چندان جالب نشده
تا 15-20 دقیقه دیگه چنتاشو میزارم
عجب هوایی شده
ما داریم میریم هوا خوب شد، هوای مشهد با من لجه:قاطی:

rahsazan

کاربر ويژه
فردا مهراباد 32 میشه . گیشا 31 تا کی تهرانید ؟ جمعه میاید بریم 4000 توچال و فتح کنیم پرچم بزنیم؟ :خجالت2::خنده2:
مخلصم محمدجان
پس خوبه در شرایط بهاری میام تهران امروز که مشهد ماشالله انتقام فروردین و اردیبهشت رو از ما گرفت!
متاسفانه من صبح جمعه بر میگردم از طرفی من پیرمرد با شما جوانان ورزشکار بیام زحمت برگردوندنم میفته گردنتون:خنده2: ولی اگه بشه یه پرچم از مشهد میارم:خجالت2:

rahsazan

کاربر ويژه
محمد رضا جان یک اشتباه کردی بعد هاشمیه هنرستان هست اون وسط بعدش هفت تیر که رو به روش دانشجو میشه

این عکس هم به سمت شرق و حرم امام رضا :گل:در وسط تصویر

بسی مشعوف گشتیم

شبهایی که مه میشه آسمون بالای حرم خیلی قشنگه

بلی بر روی عکس اصلاح نمودیم!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا