• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اینجا هتل بسیار زیبای رامسر واقعا جای زیبا و جالبیه با مالکیت و مدیریت خصوصی ساتش telecabinramsar توصیه میکنم برید فضاش عالیه

کاملا موافق هستم، این عکس مربوط به مهر امسال هست، همون کوه پشت سر شما در یک غروب زیبا:گل:

uxrq0f3hxky38cuc0ngs.jpg

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
پارسال اذر و دی خشکید یه نفر نماز بارون نخوند :خنده2:

خوب درسته چون میرن از هواشناسی های معتبر نه ایران آمار میگیرن کی میخواد بارندگی بشه بعد برنامه ریزی میکنن روز قبلش یا حتا چند ساعت قبلش نماز بارون میخونند و بعدش هم خودت میدونین :زبون:

ماهان.

کاربر ويژه
هوای بسیار سردی در انتظار داریم

آپدیت ها بهتر شدن و تا 5 سانت بارش برف انتظار می ره

13011606_0812.gif

Mohammad-rasht

کاربر ويژه
تحلیل نادرست از پدیده ها نوعی سفسطه یا مغالطه هست.درسته بارش در یک منطقه،زمانی اتفاق می افته که فاکتور های لازم معمول برای بارش در اون منطقه فراهم باشه.اما اگر اون فاکتور های لازم معمول فراهم باشن و بارش صورت نگیره دلیل ماورایی نیست.شاید اون فاکتور ها هنوز ناقصن و آگاهی ما باید افزایش پیدا کنه!

mohamad$

کاربر ويژه
نمای توچال و پناهگاه قله از 3400 متر . دیگه نزدیک تر از این نمیشه توچال و دید

a2aph1ud2s8wedlm0n.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ببین امیر جان در استاد بودن شما شکی نیست و عقاید شما هم برای من به شخصه کاملن محترم هست ولی اصلن هیچ دلیلی نمیبینم که به خاطر اون موضوع بارش ها مثلن در مشهد اونجور که باید باشه نیست حتمن یک دلیل کاملن منطقی پشت سرش هست و در ضمن بارها و حتی دهها بار دیدم که مردم از ته دل خواستن بارندگی اتفاق بیفته و یا نیفته و عکسش اتفاق افتاده و این حرف را که شما زدی با عرض پوزش از محضرت مترادف با حرف اون افرادی میدونم که مثلن خشکسالی و بلایای طبیعی را به خاطر مسئله حجاب میدونستن و بازم معذرت میخام که این کلام شما را اینجوری تعبیر کردم امیدوارم ازم ناراحت نشین و واقعن از شما این حرف واسم سنگین و غیر قابل هضم بود !:احترام:

هادی جان

در وهله اول من هیچ ادعایی در ارتباط با هواشناسی ندارم و من هم مثل خیلی از شما عزیزان اونچیزی که به دلم نشسته بود رو گفتم.

همیشه آروزی من این بوده که چه در اینجا و چه در هر نقطه دیگه ای از ایران بارشهای خوبی رخ بده، خصوصا بارش جمعه و شنبه رو من خیلی دوست داشتم که محقق بشه.

ببین یکی نفر یک چیزی رو مطرح کرد و خیلی ساده و راحت نظرش رو نوشت و گفت اگه قراره مشهد با این نقشه ها برف نباره خدا هوای زائرهایی رو داشته که با پای پیاده تو این زمستونی دارن میان مشهد چون درست یا غلط به این مسئله باور دارن !

بعد میدونی خیلی از ما جنبه خیلی چیزا رو نداریم یا اظهار نظر اون شخص یا خود بنده رو می پسندیدم یا نمی پسندیم که اون هم خدا رو شکر راهکار داره و میشه لایک زد واسش و هیچ احتیاجی به جار و جنجال نداره که!

مطلب دیگه اینکه خیلی از ما واسه خودمون توجیه علمی میاریم و با غرور میگیم که این حرفها همش یه مشت خرافاته و ...

خوب اشکال نداره دوست عزیزی که به نظام طبیعت و علوم تسلط کامل داری اظهار لطف کن یک تفسیر علمی و دقیق واسه این موضوع بیار تا من نادان و گمراه روشن بشم و از تاریکی رهایی پیدا کنم.

حرفهای زیبا زدن به نظر من خیلی راحته.

mohamad$

کاربر ويژه
بعضی چیزا دنبال هم هستن . وقتی کسی خدا رو قبول داره و اون و همه کاره میدونه خب پس نباریدن یا باریدن برف و بارون و هم به خدا نسبت میده .

خداوند با ابزار هایی کنترل میکنه دنیا رو . یعنی یک سری قوانینی وضع کرده که اونا دارن روی یک نظم و ترتیبی روال جهان و پیش میبرن . یک روز روال بر بارش هست یک روز بر خشکی .

و اینکه خدا به خاطر دعای یک نفر جایی و خشک کنه یا نکنه پاسخی نمیشه براش داد . چون ما نه با خدا ارتباط داریم نه میدونیم این دعا ها با چه شرایطی به خداوند وصل میشه

کلا این مسائل پیچیده هست و ما نمیتونیم دربارش نظر بدیم .

heaven1

مدیر بخش هواشناسی

هادی جان

در وهله اول من هیچ ادعایی در ارتباط با هواشناسی ندارم و من هم مثل خیلی از شما عزیزان اونچیزی که به دلم نشسته بود رو گفتم.

همیشه آروزی من این بوده که چه در اینجا و چه در هر نقطه دیگه ای از ایران بارشهای خوبی رخ بده، خصوصا بارش جمعه و شنبه رو من خیلی دوست داشتم که محقق بشه.

ببین یکی نفر یک چیزی رو مطرح کرد و خیلی ساده و راحت نظرش رو نوشت و گفت اگه قراره مشهد با این نقشه ها برف نباره خدا هوای زائرهایی رو داشته که با پای پیاده تو این زمستونی دارن میان مشهد چون درست یا غلط به این مسئله باور دارن !

بعد میدونی خیلی از ما جنبه خیلی چیزا رو نداریم یا اظهار نظر اون شخص یا خود بنده رو می پسندیدم یا نمی پسندیم که اون هم خدا رو شکر راهکار داره و میشه لایک زد واسش و هیچ احتیاجی به جار و جنجال نداره که!

مطلب دیگه اینکه خیلی از ما واسه خودمون توجیه علمی میاریم و با غرور میگیم که این حرفها همش یه مشت خرافاته و ...

خوب اشکال نداره دوست عزیزی که به نظام طبیعت و علوم تسلط کامل داری اظهار لطف کن یک تفسیر علمی و دقیق واسه این موضوع بیار تا من نادان و گمراه روشن بشم و از تاریکی رهایی پیدا کنم.

حرفهای زیبا زدن به نظر من خیلی راحته.

حرفهای شما همیشه زیباترست

منم گفتم زنده باد مخالف من

شب بخیر دوستان به خصوص امیر محسن عزیز

arashz

مدیر بخش هواشناسی
من كوچيك امير محسن و همه بچه هاي فروم هستم. آقا من خودم اتفاقا با اون دوستاني كه ميگن نبايد مسايل اعتقادي رو با مسايل علمي قاطي كرد كاملا موافقم و با برخي افراد كه زلزله و ديگر بلاياي طبيعي رو به برخي مسايل ديني اعتقادي ربطش ميدن به شدت مخالفم. حرف من اينه كه آقا از نظر علمي يك سري پارامترهاي براي وقوع بارش در يك منطقه لازم هست. خوب در اين مورد خاص به نظر مياد پارامترهايي كه نياز هست بارش رخ بده مهياست. ناوه پيش رو از عمق و گراديان فشاري مطلوب برخوردار است يعني فاكتور ناپايداري در حد بسيار خوب مهيا شده. اين يعني اينكه ريزش هواي سرد هم به خوبي آن را همراهي ميكنه. در سطح زمين هم يك سيكلون كلاسيك با فشار مركزي 1008 ميلي بار با دو جبهه گرم و سرد شكل گرفته است. غالبا چنين الگوهاي جوي با رطوبت خوبي همراهي ميشن چون اساسا لازمه شكلگيري اين الگو وجود هواي گرم مملو از رطوبت است.
حالا من ميگم از چنين الگويي انتظار ميرود رطوبت خوبي را با خود همراه كند كه نتيجه آن بارشهاي قابل توجه است. حالا اگر استدلال علمي داريد بياريد.
شب خوش.

مشکل اساسی دقیقا همون کمفشار روی شمال دریای مازندران هست! اگر انتظار بارش سرتاسری و تشکیل جبهه روی کل ایران رو دارید باید در شمال ایران پرفشار مستقر باشه نه کمفشار!

الان سرمای سیستم از پرفشار های مستقر روی اروپا تامین میشه، در جالی که در اون صورتی که بنده عرض میکنم سرما دقیقا از سمت شمال روی ایران ریزش پیدا میکنه و باعث ایجاد جبهه روی کل ایران میشه، الان این حالت برای ترکیه اتفاق افتاده، پرفشار روی شمال و کمفشار در جنوب، نتیجه رو هم که داریم میبینیم!

خراباتی

کاربر ويژه
علم انسان ها در طول تاریخ پیشرفت داشته. با دانش فعلی ممکنه انسان نتونه پیش بینی دقیقی انجام بده، اما همین پیش بینی ها و علم فعلی نسبت به علم دنیا در زمان حضرت رسول معجزه به حساب میاد.
ناآگاهی انسان ها در طول تاریخ اونا رو به سمت ماورا الطبیعه سوق می داد. یک زمانی برای رعد و برق خدایانی قایل شدند. برای امواج دریا خدا و برای زلزله هم خدا. انسان بی اطلاع نمی تونست در برابر نظم طبیعت توجیهی داشته باشه و این اون رو به سمت ماورا الطبیعه سوق داد. الانم همین وضعیت همچنان موجوده.

درسته بشر در حال کماله وهدف خلقت انسان هم رسیدن به کماله مطلوب خداونده که هنوز بشر تا رسیدن بهش فاصله داره. اما هیچ علمی بر علم خدا نمی تونه احاطه پیدا کنه به عنوان مثال معجزاتی که پیامبران داشتند یا معجزاتی که گاها شاید طی زمان خودمون رخ داده باشه در علم بشر نمی گنجه و خیلی فراتر از علم بشره.دعا ونیایش خالصانه هم از لزوماته زندگیه قطعا بی تاثیر نیست خود خداوند گفته دعا کنید تا اجابت کنم اگر به نفع انسان و خواست الهی بر این باشه قطعا مستجاب میشه.دعای باران امام رضا(ع) درحالی که مردم زمانه نامید شده بودند و روایات متواتر اهل سنت وشیعه نقلش کردند معجزه بود.
اینم بگم برخی از همین علوم که بشر طی صده اخیر بهش دست پیدا کرده خداوند 1400 سال توی قرآن کریم بیان فرمودند .
بارندگی دست ما نیست توکل برخدا هرچی صلاح باشه همون میشه

و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکند،و او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد، و هر کس بر خدا توکل کند، کفایت امرش را میکند، خداوند فرمان خود را به انجام میرساند، و خدا برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است!
سوره طلاق آیات 2و3

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مشکل اساسی دقیقا همون کمفشار روی شمال دریای مازندران هست! اگر انتظار بارش سرتاسری و تشکیل جبهه روی کل ایران رو دارید باید در شمال ایران پرفشار مستقر باشه نه کمفشار!

الان سرمای سیستم از پرفشار های مستقر روی اروپا تامین میشه، در جالی که در اون صورتی که بنده عرض میکنم سرما دقیقا از سمت شمال روی ایران ریزش پیدا میکنه و باعث ایجاد جبهه روی کل ایران میشه، الان این حالت برای ترکیه اتفاق افتاده، پرفشار روی شمال و کمفشار در جنوب، نتیجه رو هم که داریم میبینیم!

درود آرش عزیز

من عاشق بحث علمی هستم

این نقشه همین الان هست با کمال احترام باید عرض کنم که مرکز کم فشار همینک بر روی شمال ترکیه هست و نه جنوب اون و روزهای کذشته هم همینطور بود:

wm7shr.GIF

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درسته بشر در حال کماله وهدف خلقت انسان هم رسیدن به کماله مطلوب خداونده که هنوز بشر تا رسیدن بهش فاصله داره. اما هیچ علمی بر علم خدا نمی تونه احاطه پیدا کنه به عنوان مثال معجزاتی که پیامبران داشتند یا معجزاتی که گاها شاید طی زمان خودمون رخ داده باشه در علم بشر نمی گنجه و خیلی فراتر از علم بشره.دعا ونیایش خالصانه هم از لزوماته زندگیه قطعا بی تاثیر نیست خود خداوند گفته دعا کنید تا اجابت کنم اگر به نفع انسان و خواست الهی بر این باشه قطعا مستجاب میشه.دعای باران امام رضا(ع) درحالی که مردم زمانه نامید شده بودند و روایات متواتر اهل سنت وشیعه نقلش کردند معجزه بود.
اینم بگم برخی از همین علوم که بشر طی صده اخیر بهش دست پیدا کرده خداوند 1400 سال توی قرآن کریم بیان فرمودند .
بارندگی دست ما نیست توکل برخدا هرچی صلاح باشه همون میشه

و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکند،و او را از جایی که گمان ندارد روزی میدهد، و هر کس بر خدا توکل کند، کفایت امرش را میکند، خداوند فرمان خود را به انجام میرساند، و خدا برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است!
سوره طلاق آیات 2و3

البته تا جائی که بنده اطلاع دارم، معجره مختص پیامبران بوده و خداوند امکان معجزه رو برای پیامبران مهیا کرد چون با این کار مردم پی میبردن واقعا با پیامبر خدا روبرو هستند، برای اولین بار هست میبینم استجابت دعای معصوم رو معجره خطاب میکنند!!!

دوستان تا بحث به جاهای باریکتری کشیده نشده کفایت مذاکره رو در این مورد اعلام میکنم، از این پست به بعد با عرض شرمندگی هر پستی در این مورد باشه پاک میکنم.

ماهان.

کاربر ويژه
دوستان تا بحث به جاهای باریکتری کشیده نشده کفایت مذاکره رو در این مورد اعلام میکنم، از این پست به بعد با عرض شرمندگی هر پستی در این مورد باشه پاک میکنم.
درسته این بحث ها جایگاه خاص خودش رو می طلبه و به خاطر قوانین این جا نمی شه ادامه ش داد و البته نیمه کاره موندنش هم اصلن جالب نیست. پس به نظرم بهتره اصلن چنین مباحثی هم شروع نشه.

arashz

مدیر بخش هواشناسی

درود آرش عزیز

من عاشق بحث علمی هستم

این نقشه همین الان هست با کمال احترام باید عرض کنم که مرکز کم فشار همینک بر روی شمال ترکیه هست و نه جنوب اون و روزهای کذشته هم همینطور بود:

تصویر رو پاک کردم که صفحه سنگین نشه، خدا پدرت رو بیامرزه! یک نگاهی به اون جریانات مداری بنداز! وقتی میگم جنب حاره ای بسیار قوی تر از سیستم قبلی هست بی راه نگفتم، جریاناتش تا تهران رسیده!

در مورد کمفشار روی ترکیه هم ریزش شدید هوای سرد رو از شمال داره، دقیقا همون حالتی که برای ایران توضیح دادم، دلیلش هم وجود پرفشار روی قلب اروپاست، نتیجه تشکیل جبهه.

mohamad$

کاربر ويژه
يه سوال

بساط منقل و كباب اينا ميشه برد پناهگاه ؟ شب رو ميشه مود اونجا !؟

اره تابستونا سر ظهر پر از ادم میشه روی قله و شب ها هم گاهی یه عده میمونن و حتی ظهر ها بیرون پناهگاه چند ساعت میخوابن اگر شرایط جوی اجازه بده . چون تله کابین داره فقط با 20 دقیقه راه رفتن تا قله میشه رفت

تابستون انچنان سرد نیست و مشکلی نداره اگر باد نیاد ولی زمستون و فصل سرما افرادی که واقعا عشق کوه و اینچیزا داشته باشن با امکانات میمونن اونجا . شنیدم زمستونا داخل پناهگاهش 15 درجه زیر صفر میشه . بیرونشم که خدا میدونه

arashz

مدیر بخش هواشناسی
اره تابستونا سر ظهر پر از ادم میشه روی قله و شب ها هم گاهی یه عده میمونن و حتی ظهر ها بیرون پناهگاه چند ساعت میخوابن اگر شرایط جوی اجازه بده . چون تله کابین داره فقط با 20 دقیقه راه رفتن تا قله میشه رفت

تابستون انچنان سرد نیست و مشکلی نداره اگر باد نیاد ولی زمستون و فصل سرما افرادی که واقعا عشق کوه و اینچیزا داشته باشن با امکانات میمونن اونجا . شنیدم زمستونا داخل پناهگاهش 15 درجه زیر صفر میشه . بیرونشم که خدا میدونه

محمد واقعا برای من الان سوال شد چطوری میشه در دمای 15- جوجه رو سیخ کرد!:خنده2:

اگر مجهز بالا نرفته باشن مرگ حتمی هست!:ناراحت:

محمد جان عذر میخوام بابت حذف پست، چون 2 بار ارسال شده بود یکی رو حذف کردم.

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا